Fognini uvázal snubní prstýnek na tkaničku a šel do akce! Poté získal první titul v roli otce

- Jan Havlovic

Dilema tenistů z celého světa. Kam se snubním prstýnkem při zápase? Elegantní řešení našel Fabio Fognini, který si před finále v Gstaadu uvázal prsten na tkaničku u bot. Vypadá to, že tento krok přinesl třicetiletému Italovi štěstí. Němce Hanfmanna porazil ve dvou setech a mohl začít slavit pátý titul ve své kariéře!

V posledních týdnech se Fabio Fognini nesoustředí pouze na svou tenisovou kariéru. Manželka Flavia Pennettaová mu porodila před dvěma měsíci syna Federica, a tak má aktuálně 25. tenista světa i rodičovské povinnosti. Na tenisových výkonech italského hráče se však nic nezměnilo. Ba naopak, jakoby po této radostné události pookřál.

V Gstaadu se v neděli radoval ze svého celkově pátého titulu v kariéře, když ve finále porazil Němce Hanfmanna po setech 6:4, 7:5. „Je to vždy dobrý pocit, když zvítězíte,“ řekl spokojený Fognini pro oficiální webové stránky ATP.

„Naší prácí je vyhrávat zápasy, takže jsem pochopitelně spokojený. Byl to pro mě opravdu těžký víkend,“ připomněl Ital náročný program, během kterého sehrál tři třísetové zápasy. Až ve finále dokázal ukončit zápas ve dvou setech.

Přitom mohlo být všechno úplně jinak. Fognini v úvodním zápase na turnaji předváděl velmi špatný výkon a proti Norbertu Gombosovi prohrál první set za dvacet minut 1:6. „Nakonec jsem zvítězil, ale po tomto duelu jsem řekl svému týmu, že pokud budu takhle pokračovat, pojedu domů,“ ohlédl se třicetiletý tenista za začátkem turnaje ve Švýcarsku.

„Každým dnem jsem se cítil lépe a nyní se můžu radovat z titulu,“ lebedí si Fognini. „Je to můj první titul v roli otce, takže je to velmi speciální moment,“ dodal závěrem Ital, na kterého čeká manželka s dvouměsíčním synem Federicem doma v Itálii.

Fogniniho čeká v příštím týdnu ještě turnaj v rakouském Kitzbühelu, kde se představí počtvrté v kariéře. Naposledy zde startoval před dvěma lety a tehdy vypadl ve čtvrtfinále. Letos bude mít čerstvý vítěz turnaje v Gstaadu jistě vyšší ambice!

 

Merci Gstaad !!! ??

Příspěvek sdílený Fabio Fognini (@fabiofogna),Čec 30, 2017 v 7:25 PDT