Advantage Cars Prague Open by Zenova: Vondroušová porazila Muchovou a slaví pátý titul v sezóně!

- Radek Štohl

Vítězkou ženského singlu na turnaji Advantage Cars Prague Open by Zenova se stala favorizovaná Markéta Vondroušová, která ve finálovém duelu porazila krajanku Karolínu Muchovou ve dvou setech a slaví svůj pátý titul v letošní sezóně! Vyvrcholení v podobě finálového utkání mužské dvouhry má za sebou také challenger na pražské Štavnici. Z vítězství se raduje Slovák Andrej Martin, který ve finále zdolal Němce Madena.

Favorizovaná Vondroušová slaví další titul!
Markéta Vondroušová potvrdila na turnaji Advantage Cars Prague Open by Zenova roli nasazené jedničky a bez větších problémů si dokráčela k titulu! Osmnáctiletá naděje českého tenisu ve finálovém střetnutí porazila Karolínu Muchovou, startující na divokou kartu, po setech 7:5, 6:1. 

Osmnáctiletá Vondroušová byla velkou favoritkou finálového střetnutí a podle toho vypadal i úvod zápasu. První nasazená prolomila podání Muchové hned ve druhém gemu a rychle si vypracovala vedení 3:0. První komplikace pro Vondroušovou přišla v šestém gemu, když nedokázala využít tři brejkboly na 5:1 a následně o své podání přišla. Muchová však brejk potvrdit nedokázala, leč Vondroušová následně podruhé v řadě o své podání přišla. Vítězka turnaje v Bielu měla poté možnost při podání soupeřky za stavu 5:4 ukončit první sadu, avšak dva setboly nevyužila. Muchová se ještě udržela ve hře, nicméně Vondroušová poté za stavu 6:5 svůj třetí setbol v zápase už využila. 

Ve druhé sadě už na kurtu dominovala nasazená jednička, neboť Muchovou viditelně položil nepovedený závěr prvního setu. Hráčka startující na divokou kartu přišla hned dvakrát o své podání a Vondroušová směřovala za vítězstvím. Za stavu 5:1 měla nasazená jednička tři mečboly, avšak své fanoušky ještě napínala. Dvě možnosti na ukončení zápasu promarnila, avšak třetí příležitost už využila a mohla začít slavit! 

Vondroušová tak pokračuje ve své snové sezóně! Osmnáctiletá naděje českého tenisu získala už svůj pátý titul v sezóně - Stuttgart, Grenoble, Biel, Trnava a nyní Praha.

Mužský challenger ovládl Slovák Martin
Vítězem mužské dvouhry na challengeru Advantage Cars Prague Open by Zenova se stal Slovák Andrej Martin. Sedmadvacetiletý tenista porazil v odpoledním finálovém utkání Němce Yannicka Madena po setech 7:6 (3) a 6:3.  

Finále ženské dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (74.)[1]
- KAROLÍNA MUCHOVÁ (337.) 7:5, 6:1

Finále mužské dvouhry
Andrej Martin (SVK, 215.)[4]
- Yannick Maden (GER, 197.) 7:6 (3), 6:3

Advantage Cars Prague Open by Zenova den po dni:

29.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Vondroušovou čeká ve finále Muchová, Šátral získal titul v deblu

28.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Pavlásek neztratil set ani s Kolářem, Vondroušová se trápila ve třech setech

27.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Vondroušová i Allertová slaví postup do čtvrtfinále, Krejsová nestačila na Škamlovou

26.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Hradecká vypadla s Jastremskou, Krejsová s Allertovou postupují

25.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Vondroušová hladce postupuje, osmifinále si zahrají i Pavlásek či Kolář

24.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Zarycká prošla do finále kvalifikace, Jaloviec dovolil Podlešákovi jediný gem

23.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Gengel si hlavní soutěž nezahraje. Úvod kvalifikace zvládlo pět Češek

22.7.2017
Advantage Cars Prague Open by Zenova: Gengel prošel do finále kvalifikace, Vocel s Minářem končí


Galerie