Šarapovová, Azarenková... a Vondroušová! Češka obdržela divokou kartu pro turnaj v Cincinnati

- Filip Lefenda

Osmnáctiletá Markéta Vondroušová si poprvé v kariéře zahraje na turnaji v americkém Cincinnati. Právo startu v hlavní soutěži prestižního podniku, který v zámoří startuje 14. srpna, získala poté, co jí domácí organizátoři udělili divokou kartu. A to v doprovodu vybrané společnosti.

Kometa letošní sezóna nemůže být přehlížena. Markéta Vondroušová si zkraje roku dokráčela na dvou turnajích kategorie ITF ve Stuttgartu a Grenoblu pro turnajová prvenství, na dalších dvou podnicích v Austrálii došla talentovaná Češka do finále. 

Nejvíce na sebe však upozornila na halovém turnaji ve švýcarském Bielu, spadajícího do kategorie WTA. Vondroušová se na něm z pozice kvalifikantky prokousala až ke svému dosud největšímu titulu v kariéře, následně si vysloužila i pozvánku do reprezentace a absolvovala svá úvodní měření sil v rámci Fed Cupu. Posléze si zahrála French Open, kde z kvalifikace došla do druhého kola hlavní soutěže, pro Wimbledon už si dokonce žebříčkově zajistila místo rovnou v hlavní soutěži.

Není tak divu, že dívku, která momentálně válí na domácím Advantage Cars Prague Open by Zenova, zaregistrovali také v zámoří. Organizátoři prestižního betonového turnaje v Cincinnati s dotací více jak dvou a půl milionu dolarů, jenž v USA odstartuje 14. srpna, Vondroušové ve čtvrtek udělili divokou kartu pro start v hlavní soutěži, a to v hodně zajímavé společnosti.

Možnost zúčastnit se turnaje kategorie Premier 5 totiž spolu s Vondroušovou dostaly i tři vracející se hvězdy. Američanka Sloane Stephensová je bývalou světovou jedenáctkou, od loňského srpna ale odehrála vinou zranění levého chodidla jen jedno soutěžní utkání, a sice letos na Wimbledonu. Na Western & Southern Open, jak zní oficiální název turnaje, se představí také Victoria Azarenková, někdejší tenisová královna, která se na okruh vrátila po mateřské dovolené před měsícem na Mallorce.

Čtvrtou do party pak není nikdo jiný než Maria Šarapovová. Ta se na zámořské tour pokusí o druhý letošní restart. Také v jejím případě pochopitelně platí, že je bývalou světovou jedničkou. A na jaké mety zamíří v budoucnu Markéta?