Djokovič se rozhodl vynechat zbytek sezóny

- Radek Štohl

Novak Djokovič se již nezúčastní žádného turnaje v kalendářním roce 2017. Srbský tenista se pro tuto skutečnost rozhodl kvůli přetrvávajícím bolestem v pravém lokti, které ho v posledních měsících trápily. Bývalá světová jednička oznámila tuto zprávu ve středu prostřednictvím živého vysílání na facebooku.

Novak Djokovič letos neprožil ideální sezónu. Na začátku roku sice získal titul z Dauhá, druhý poté přidal až po téměř půl roce v Eastbourne. Srbskému tenistovi se rovněž nedařilo na grandslamech. V Austrálii vypadl ve druhém kole na raketě Istomina, na French Open nestačil ve čtvrtfinále na Thiema. V semifinále Wimbledonu poté musel kvůli problémům s pravým loktem skrečovat zápas s Tomášem Berdychem.

A právě tyto zdravotní patálie nepustí aktuálně čtvrtého hráče do zbytku letošního roku. „Chtěl bych vám všem oznámit, že kvůli rok a půl přetrvávajícím problémům s pravým loktem, které vyvrcholily v uplynulých několika měsících, se do konce sezóny 2017 nezúčastním již žádného turnaje,“ začal třicetiletý tenista ve svém živém vysílání na Facebooku.

„Toto rozhodnutí jsem bohužel musel nyní udělat. Co se týče bolesti, tak letošní Wimbledon byl pro mě vůbec tím nejnáročnějším turnajem. Tyto problémy s loktem gradovaly právě na posledním podniku. Vše jsem v posledních dvanácti, patnáctí měsících konzultoval s mnoha lékaři z obou konců medicíny a všichni z nich se shodli na tom, že v této chvíli si potřebuji odpočinout," uvedl podrobněji dvanáctinásobný grandslamový šampión.

Podle středečního vyjádření se jedná o zdravotní problém, který nejde vyléčit rychlým způsobem, ale naopak jen dlouhou rehabilitací a klidným režimem. „Z profesionálního hlediska se pro mě nejedná o snadné rozhodnutí. Snažím se však na to dívat pozitivně, protože se domnívám, že vše se v životě děje z nějakého důvodu," nepanikáří oblíbený tenista, který se v následujících týdnech a měsících hodlá naplno naplno věnovat své rodině. Společně s manželkou Jelenou totiž očekávají narození druhého potomka.

Kromě nepříznivých zpráv oznámil Djokovič i jednu radostanou novinu pro své fanoušky, i v příštím roce bude jeho trenérem Andre Aggasi. „Chtěl bych mu poděkovat za celou letošní spolupráci. Těším se, až se s ním znovu potkám na tréninkových dvorcích a až ho uvidím ve svém boxu při velkých zápasech," neskrýval "Djoker" nadšení.

Jeden z nejlepších tenistů historie přijde touto pauzou také o závěrečný grandslam sezóny a poprvé po jednapadesáti účastech tak vynechá účast na některém z majorů.