Kyrgiose dál trápí zraněná kyčel! Odhlásil se z turnaje v Atlantě

- Jan Havlovic

Na návrat Nicka Kyrgiose na dvorce si budou muset tenisoví fanoušci ještě počkat. Jeden z největších talentů současnosti se měl představit tento týden v Atlantě, kde měl obhajovat loňský titul, avšak kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí se musel účasti vzdát.

Australský tenista měl velmi povedený začátek sezóny a vypadalo to, že by mohl konečně nakouknout do světové desítky. Poté však Kyrgiose zradilo zdraví, konkrétně levá kyčle, která trápí aktuálně 21. tenistu světového žebříčku již přes dva měsíce.

Poslední zápas odehrál Kyrgios ve Wimbledonu, kde musel v prvním kole proti Francouzovi Herbertovi utkání ve druhém setu skrečovat. Na travnatém povrchu totiž při jedné z výměn uklouzl a zranění si ještě zhoršil.

Tento týden se měl Australan vrátit do akce právě na turnaji v Atlantě, kde by obhajoval loňské vítězství. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům se však musel účasti vzdát. „Rozhodnout se, že nebudu obhajovat titul na tomto turnaji, bylo opravdu velmi těžké,“ uvedl Kyrgios pro oficiální web Atlanta Open. „Doufám, že všichni fanoušci v Atlantě ví, jak moc bych rád obhajoval loňské vítězství. Doufám, že se zde znovu představím v příštích letech,“ pokračoval Kyrgios, který je stále přihlášený na turnaj ve Washingtonu. Ten startuje v hlavním městě Spojených států již příští týden.

„Každý tady v Atlantě přejeme Nickovi brzké uzdravení. Těšíme se, až ho u nás přivítáme v příštích letech,“ řekl ředitel turnaje Eddie González.

Turnaj Atlanta Open tak přišel o svou turnajovou jedničku. Na pozici Kyrgiose byl přiřazen domácí Jack Sock. Turnajovou dvojkou je další Američan John Isner, který tento podnik na jihu USA dokázal již třikrát vyhrát!