VIDEO: Nadal ladí formu na beton! Na Mallorce trénoval s Dimitrovem

- Jan Havlovic

Rafael Nadal si po Wimbledonu naordinoval desetidenní dovolenou, kterou strávil na Ibize. Nyní už je však španělský tenista zpět v tréninku. Ve své akademii na Mallorce ladí formu na blížící se americké turnaje.

Po famózní antukové sezóně, kterou Nadal korunoval desátým triumfem na Roland Garros, přišlo rychlé vystřízlivění na travnatém povrchu. Legendu španělského tenistu vyřadil „již“ v osmifinále Lucemburčan Müller. Prohru však Nadal hodil rychle za hlavu a odjel si užívat na Ibizu.

Dovolená je u konce a přichází opět tvrdá příprava. Už v pátek trénoval patnáctinásobný grandslamový vítěz se svým trenérem Carlosem Moyou ve své akademii. Nadal předvedl pár ostrých úderů od základní čáry, avšak netrénoval příliš dlouho, neboť byl na tvrdém povrchu poprvé od dubnového turnaje v Miami.

V sobotu si Nadal zatrénoval s Grigorem Dimitrovem, který strávil dovolenou v italském Carpi a nyní se rovněž vrací k tréninku. Bulharský tenista není prvním slavným tenistou, který dorazil na Mallorcu za Rafaelem Nadalem. V minulém roce dorazili do akademie španělského tenisty Andy Murray, Pablo Carreňo Busta nebo také Richard Gasquet.

Nadal se mohl představit na antukovém turnaji German Open v Hamburgu. Organizátoři tohoto turnaje nabízeli aktuální světové dvojce obří startovné ve výši 500 000 €. Nadal však s díky odmítl, což odůvodnil tím, že se chce dobře připravit na turnaje na tvrdém povrchu. (více ZDE) Jednatřicetiletý tenista se představí v Montrealu, v Cincinnati a na US Open.