Zverev najal superkouče! V Americe mu bude pomáhat bývalá světová jednička

- Jan Vojkůvka

Německý tenista Alexander Zverev se rozhodl pro změnu a pro nadcházející betonovou část sezony angažoval do svého týmu bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera. Světová jedenáctka a aktuální lídr žebříčku Next Gen pro hráče do 21 let si nového superkouče najal pro turnaje v Severní Americe.

Sedmatřicetiletý Španěl, který během kariéry, jíž ukončil v roce 2012, získal šestnáct titulů na okruhu ATP včetně French Open 2003, má Zverevovi během severoamerické šňůry pomoci v návratu do elitní desítky světa. Německý mladík neprožil v minulé sezoně zrovna ideální období na turnajích v Americe a právě angažování Ferrera má jeho výkony nakopnout k vylepšení loňského druhého kola z US Open.

Grandslamový turnaj ve Flushing Meadows je zároveň cílem dohody mezi dvacetiletým tenistou a bývalou světovou jedničkou Ferrerem. Zvereva bude doprovázet na turnajích ve Washingtonu, Montrealu, Cincinnati a na US Open.

„Alexander Zverev je zcela rozdílným typem hráčem, je budoucí to šampion,“ uvedl ve svém prohlášení Španěl Ferrero. „Možnost trénovat ho je pro mě velká výzva a hodlám ze sebe vydat to nejlepší,“ podotkl vedoucí tenisové akademie v Alicante.

Zverev v této sezoně dokázal získat titul na turnajích v Montpellieru, Mnichově a na Masters v Římě. Grandslamové turnaje mu však příliš nevycházely a ač ve Wimbledonu postoupil do osmifinále, tak třetí kolo z Austrálie a vyřazení v prvním kole French Open pro něho bylo velkým zklamáním.