Ankety WTA: Hráčkou měsíce Muguruzaová, největší průlom zaznamenala Rybáriková

- Jan Vojkůvka

Dva velké příběhy letošního Wimbledonu se promítly i do hlasování fanoušků na oficiálním webu WTA. V tradičních anketách byla zvolena hráčkou měsíce Španělka Garbine Muguruzaová a tenistkou, jež zažila průlomový měsíc, se stala Slovenka Magdaléna Rybáriková.

Hráčkou měsíce června se stala Garbine Muguruzaová zejména díky jejímu triumfu v All England Clubu, kde si vychutnala jízdu za svým druhým grandslamovým titulem. Poté, co na turnaji zvládla, mimo jiné, třísetovou bitvu s Němkou Angelique Kerberovou a ve finále přehrála Venus Williamsovou, dokázala nejvíce oslovit i fanoušky na webu WTA, když obdržela 60% hlasů.

V pomyslném souboji proti ní nastoupily hned dvě české tenistky. Druhé místo s 29% hlasů obsadila v květnu se navrátivší Petra Kvitová, jež triumfovala na turnaji v Birminghamu. S 11% skončila třetí nová světová jednička a vítězka generálky z Eastbourne Karolína Plíšková.

Veleúspěšný Wimbledon pomohl Muguruzaové také v návratu do nejlepší světové desítky a k výraznému posunu v Porsche Race to Singapore, kde se prokousala na průběžné třetí místo.

Ještě suverénněji ovládla hlasování o průlom měsíce Slovenka Magdaléna Rybáriková, která se 74% hlasů za sebou s velkým odstupem zanechala Estonku Anett Kontaveitovou (23%) a Lotyšku Anastasiji Sevastovovou (3%).

Rybáriková se po výborné přípravě na travnatý grandslam představila v úžasné formě a dokráčela až do semifinále, když v All England Clubu šokovala ve druhém kole výhrou nad Karolínou Plíškovou, která patřila k favoritkám celého Wimbledonu.

Slovenská hráčka, jež se trápila v minulé sezoně se zraněním kolene a zápěstí a musela dokonce podstoupit i operaci, zvládla letošní travnatou část sezony na výbornou. Získala dva tituly, v Nottinghamu došla do semifinále, stejně jako na třetím grandslamu sezony. A i díky zápasové bilanci 18/2 se prokousala na 33. místo světa a k ocenění průlomu měsíce.

Hráčka měsíce června
1. Garbine Muguruzaová (60%)
2. PETRA KVITOVÁ (29%)
3. KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (11%)

Průlom měsíce června
1. Magdaléna Rybáriková (74%)
2. Anett Kontaveitová (23%)
3. Anastasija Sevastovová (3%)