Brno Open: Šafránek, Mertl a Nouza postupují do semifinále, Kopřiva nestačil na Ficoviche

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRNA: Brněnský turnaj zná kompletní složení semifinálových dvojic dvouhry! Mezi nejlepší čtyři hráče se probojovali také tři čeští tenisté - Václav Šafránek, Jan Mertl a Petr Nouza, kteří uspěli ve čtvrtečních čtvrtfinálových duelech. V jihomoravské metropoli máme na místě své redaktory, a tak se můžete i dnes těšit na pozápasové ohlasy českých tenistů!

Mertl bez ztráty setu v semifinále
Jan Mertl zatím na turnaji v Brně potvrzuje roli nasazené dvojky a bez ztráty jediného setu již postoupil do semifinále. Zkušený tenista porazil v dnešním dopoledním zápase Robina Staňka za hodinu hry po setech 6:3, 6:2. V zítřejším souboji o postup do finále vyzve Mertl vítěze duelu velké překvapení zdejšího turnaje, Petra Nouzu.

Šafránek si po další skreči soupeře zahraje o finále
Václav Šafránek se stal druhým semifinalistou turnaje v Brně. Nasazený hráč číslo jedna postoupil ve čtvrtečním čtvrtfinálovém duelu přes Slováka Alexe Molčana, který utkání za stavu 6:7 (4), 0:3 ze zdravotních důvodů vzdal. Český borec tak podruhé za sebou nemusel kvůli skreči soupeře dohrát zápas až do úplného konce. V souboji o postup do finále Šafránek vyzve Juana Pabla Ficovicha.

Nouza nepřestává udivovat a představí se v prvním semifinále v singlu
Petr Nouza pokračuje na turnaji v Brně ve skvělých výkonech a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ITF! Osmnáctiletý tenista porazil v dnešním čtvrtfinálovém souboji Slováka Lukáše Kleina po setech 6:4, 5:7, 6:2 a v zítřejším semifinále vyzve Jana Mertla, nasazenou dvojku.

Kopřiva recept na pátého nasazené nenašel
Vít Kopřiva končí na turnaji v Brně (dotace 25 000 $) ve čtvrtfinále. Talentovaný tenista nestačil v dnešním odpoledním souboji na Argentince Juana Pabla Ficoviche, kterému podlehl po setech 4:6, 3:6. Argentinský tenista se v zítřejším boji o postup do finále utká s Václavem Šafránkem, nasazenou jedničkou.

Mertl se Šafránkem nezaváhali ani v semifinále, vyřadili první nasazený pár
Jan Mertl s Václavem Šafránkem procházejí v deblu v Brně bez ztráty jediného setu do finále. Ve čtvrtečním odpoledním duelu domácí dvojice vyřadila i první nasazený pár Ivan Sabanov, Matej Sabanov po setech 6:4, 7:6 (2). O titul si český debl zahraje s vítězem duelu Hampel, Staněk – Ficovich, Galarza.

Ve finále deblu si zahraje také Robin Staněk
Robin Staněk společně s Lenny Hampelem postoupili do finále deblu v Brně. Česko-rakouské duo v semifinálovém duelu porazilo druhý nasazený pár Ficovich, Galarza 6:4, 6:3, díky čemuž si zajistilo účast v zápase o titul. V něm zabojují s domácí dvojicí Mertl, Šafránek.

Čtvrtfinále dvouhry
VÁCLAV ŠAFRÁNEK (198.) [1] - Alex Molčan (515.) [7]  7:6 (4), 3:0, skreč Molčan
ROBIN STANĚK (592.) [8] - JAN MERTL (361.) [2] 3:6, 2:6
VÍT KOPŘIVA (449.) [4] - Juan Pablo Ficovich (ARG, 470.) [5] 4:6, 3:6
Lukáš Klein (1067.) - PETR NOUZA (2082.) [WC] 4:6, 7:5, 2:6

Semifináile čtyřhry
I.Sabanov, M.Sabanov (oba CRO) [1] - MERTL, ŠAFRÁNEK 4:6, 6:7 (2)
Hampel (AUT), STANĚK [4] - Ficovich, Galarza (oba ARG) [2] 6:4, 6:3

Brno Open den po dni

19.7.2017

Brno Cup: Vrbenský předčasně vzdal Šafránkovi, Nouza překvapivě vyřadil Hampela

18.7.2017

Brno Open: Mertl i Šafránek postupují, čtrnáctiletého Svrčinu zastavil Nouza

17.7.2017

Brno Open: Odstartovaly hlavní soutěže. Ve dvouhře postupují tři Češi

16.7.2017
Brno Open: Čtrnáctiletý Svrčina senzačně prošel do hlavní soutěže. Spolu s ním i další tři Češi

15.7.2017
Brno Open: Do druhého kola kvalifikace prošlo šestnáct českých tenistů