VIDEO: Reklama na špičkový tenis! Nadal s Müllerem předvedli výměnu turnaje

- Jan Vojkůvka

Nebyl to jen zápas s překvapivým výsledkem, byl to duel, při němž se tajil dech! Rafael Nadal s Gillesem Müllerem předvedli divákům něco, o čem se bude mluvit ještě hodně dlouho. A jednou z třešniček na dortu byla výměna z druhého setu.

Servis-volej, skvělý prohoz, doběhnutý lob zády k síti, zakončení na smeči bylo vyškrábnuto na poslední chvíli perfektně umístěným lobem a vrcholem všeho se stal bekhend do protipohybu, jenž líznul boční lajnu. Už jen strohý popis výměny z osmého gemu druhé sady dává znát, že Nadal s Müllerem předvedli něco úžasného. Bitvu, v jejímž duchu se nakonec táhl celý pětisetový duel.

Vítězem přetahované, která trvala bezmála pět hodin, se po setech 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13 nakonec stal šestnáctý nasazený Lucemburčan Müller, jenž senzačně vyřadil jednoho z favoritů celého Wimbledonu.

„Je to bezpochyb největší vítězství mé kariéry,“ zářil po postupu do čtvrtfinále Müller. „V roce 2013 jsem měl velké zranění lokte a nebyl jsem si jistý, jestli se budu ještě schopný vrátit. Odehrál jsem od té doby spoustu skvělých zápasů, ale tohle je jednoznačně největší vítězství od chvíle, co jsem se vrátil. Obzvlášť v této fázi grandslamu v utkání s jedním z chlapíků, co dominují této sezoně,“ radoval se Lucemburčan.

„Zítra se asi nebudu cítit úplně nejlépe,“ smál se na tiskové konferenci. „Ale věřím si, že na středu budu dobře připraven. V úterý mám volno, budu hodně odpočívat a regenerovat, zajdu si na kurt trefit pár míčků a dál budu regenerovat. Ve středu budu zase v pohodě,“ dodal Müller, který se do grandslamového čtvrtfinále podívá podruhé v kariéře a poprvé od US Open 2008.