Házení peněz po rozhodčí se mu šeredně prodraží! Medveděv musí zaplatit tučnou pokutu

- Jan Vojkůvka

Skandál, který způsobil svým chováním ruský mladík Daniil Medveděv, se neobejde bez trestu. Stejně jako Australan Bernard Tomic, tak i talentovaný Moskvan vyfasoval ve Wimbledonu tučnou pokutu.

Jedenadvacetiletý Medveděv se zapsal do letošního ročníku Wimbledonu dvěma způsoby. Poté, co v prvním kole vyřadil Stana Wawrinku, byl mu projevován značný respekt. Když ale ve druhém kole kvůli neshodám s umpirovou rozhodčí hodil k její židli hrst mincí, stal se kritizovaným za neúctu. Navíc byl potrestán vysokou pokutou 14 500 amerických dolarů (asi 330 000 korun).

V duelu s Belgičanem Rubenem Bemelmansem prohrál po pětisetové bitvě a neunesl tíhu porážky. V průběhu střetnutí nesouhlasil s několika rozhodnutími rozhodčí Mariany Alvesové, neuspěl s žádostí o výměnu sudí na umpiru a po konci zápasu měl nervy na pochodu. Sáhl do tašky, vytáhl peněženku a k umpirové židli směrem k odcházející rozhodčí začal házet peníze.

Na tiskové konferenci odmítl, že by svým činem chtěl naznačit podplacenost portugalské rozhodčí. „Zápas se nevyvinul dobře a já jsem ve vypjatém okamžiku udělal špatnou věc, za což se omlouvám,“ kál se Medveděv. „Ani nevím, proč jsem to udělal. Možná tam bylo pár špatných zahlášení od rozhodčí... Když jsem se balil, uviděl jsem svou peněženku, ani si nepamatuji, co mě to napadlo. Byla to hloupost,“ uvedl 49. hráč světa.

Medveděv si postupem do druhého kola Wimbledonu vydělal 75 900 amerických dolarů, z čehož mu polovinu odebere daň. Dalších 14 a půl tisíce odečte za pokutu a hození několika mincí k nohám rozhodčí se mu šeredně prodraží.

V krátké době je to druhá pokuta, jež byla ve Wimbledonu udělena. Jako první odešel s flastrem Australan Bernard Tomic, který za své výroky o znuděnosti a odchozený výkon v prvním kole musí zaplatit 15 000 dolarů.