Bucie čtvrtý grandslam v řadě nezíská. Matteková se v singlu vážně zranila, z kurtu musela na nosítkách

- Jan Vojkůvka

Americká tenistka a deblová partnerka Lucie Šafářové, Bethanie Matteková-Sandsová, na letošním Wimbledonu s největší pravděpodobností dohrála. Během utkání druhého kola dvouhry s Rumunkou Soranou Cirsteaovou si vážně poranila koleno, duel musela skrečovat a z dvorce ji odvezli na nosítkách.

Ošklivé zranění, které Matteková-Sandsová utržila na začátku třetí sady, se zrodilo při nevinném náběhu na síť, po kterém zůstala Američanka ležet na zemi a držela se za koleno. Že se jedná o vážné zranění potvrdila Matteková-Sandsová jen pár vteřin po svém dopadu na trávník.

„Pomozte mi! Pomozte mi, prosím,“ křičela v bolestech, neschopna se posadit a držíc se za pravé koleno.

Matteková-Sandsová při náběhu k síti podklouzla a přiklekla si pravé koleno, jež zátěž nevydrželo. K americké tenistce se okamžitě vydala její soupeřka Cirsteaová, její manžel Justin a několik lékařů, kteří ji připravili na odvoz do nemocnice.

V hledišti nepříjemné okamžiky sledovala a prožívala také kamarádka světové deblové jedničky Lucie Šafářová, která se neubránila slzám.

Šafářová společně s Mattekovou-Sandsovou chtěly ve Wimbledonu zaútočit na čtvrtý grandslamový titul v řadě a zkompletování kariérního grandslamu. Myšlenky na tituly a tenis však šly ve chvíli, kdy Mattekovou-Sandsovou odvážela sanitka na vyšetření, stranou...