VIDEO: Čaroděj Monfils opět kouzlí! Lobem při otočce zachránil výměnu

- Jan Vojkůvka

Tenisem se musí člověk hlavně bavit. Takové je i krédo francouzského tenisty Gaela Monfilse, který to svým přístupem ke sportu potvrzuje téměř neustále. Patří totiž ke skupince hráčů, kteří jsou spíše kouzelníky a neustále se snaží vymýšlet triky, jimiž by soupeře dostal na kolena. A když se to navíc spojí s tenisovým uměním, zvedá Monfils fanoušky ze sedadel...

Nejinak tomu bylo i v prvním kole Wimbledonu, v němž se Francouz střetl s Němcem Danielem Brandsem. Zápas to byl svým způsobem jasný - Monfils neztratil ani jednou své podání a za 97 minut slavil postup do druhého kola. Nezřídka ale musel vykouzlit ono pověstné něco navíc, aby si postup příliš nezkomplikoval.

O svých nesporných kvalitách přesvědčil zejména ve třetím setu, kdy za stavu 1:1 na returnu předvedl výměnu, za níž by se nemusel stydět ani David Copperfield. Čaroděj Monfils vlastně neměl na výběr, Brands na něho poslal od sítě polosmeč až k základní čáře a v danou chvíli se u francouzského šoumena propojilo právě tenisové umění a záliba v tricích.

Monfils se otočil podél vlastní osy, bez divání a zády k síti reflexivně nastavil raketu do cesty míčku a poslal ho na druhou stranu sítě úžasným lobem. Brands při dobíhání musel zahrát tweener, který byl rovněž velmi povedený, to už ale Monfils doběhl k síti a citlivým forhendovým volejem vyhrál prakticky prohranou výměnu. Mezi diváky to jen zahučelo a Francouz sklidil potlesk za další parádní číslo ze svého repertoáru.

Patnáctý nasazený Monfils nakonec postoupil do druhého kola po výhře 6:3, 7:5, 6:4 a jako další se mu do cesty postaví domácí Kyle Edmund.