Nervozitu zahnala díky dešti. A teď hurá na druhé kolo, burcuje se Strýcová

- Filip Lefenda, Jan Vojkůvka

Travnaté turnaje patří k jejím oblíbeným a Wimbledon není pro Barboru Strýcovou jen tak nějakým turnajem z řady. Čtvrtfinalistka z roku 2014 naopak na podnik v areálu All England Clubu nedá dopustit, a i proto do zápasu s Veronicou Cepedeovou nastoupila s velkým očekáváním, které ji ale také svazovalo... „Nastoupila jsem a byla celá nějaká zkoprnělá,“ pozradila Tenisovému světu.

Zápas nezačala ideálně, prohrála si hned svůj první servis a musela se vypořádat s nervozitou, která s ní na dvorec dorazila. „Včerejší zápas byl šíleně nervózní. Hrozně mi na něm záleželo, tento turnaj mám moc ráda,“ svěřila se Strýcová. „Prohrávala jsem 0:2, ale pak jsem ji brejkla na 1:2,“ potěšilo Češku.

Přesto se stále necítila ve své kůži. Její pohyb po trávníku nebyl čerstvý, potřebovala se více uvolnit. A jako dar z nebes přišel déšť, který utkání prvního kola přerušil. Strýcová se při zpětném ohlédnutí nemůže zbavit dojmu, že to byl onen zvrat, po němž se obrázek hry zcela otočil.

„Začalo pršet, což si myslím, že mi dost pomohlo. Trošičku jsem se uklidnila a probrala s trenérem, co a jak hrát,“ uvedla česká tenistka. „Pak jsem se do toho víc dostala a začala hrát trochu lépe. Hlavně jsem začala i lépe servírovat, čímž jsem si hodně pomáhala.“

Po návratu na kurt začala Strýcová válet především na returnu a Cepedeovou brejkla pětkrát v řadě. Při převzetí otěží zápasu ji ani nemuselo trápit, že si sama dvakrát prohrála podání. Do druhého kola postoupila po výhře 6:3, 6:3.

Snadný zápas neočekávala a také nebyl. Výkon po déšťové přestávce sice dal znát, že Strýcová je na trávě zkušenější a povrch jí víc sedí, ale Cepedeovou rozhodně nechtěla podcenit a i proto k utkání přistupovala lehce zaražená. „Já tu holku neznala, ale věděla jsem, že hraje výborně. V Paříži byla v osmifinále a věděla jsem, že to bude hodně těžký zápas. Hraje hodně strojově, dlouze – pro mě docela nepříjemně,“ přiznala Strýcová.

„Ale zvládla jsem to, za což jsem hrozně ráda, a hurá na druhé kolo,“ uzavřela světová třiadvacítka, kterou jako další na turnaji čeká Japonka Naomi Osakaová.