Los čtyřhry: Team Bucie bude útočit na čtvrtý titul v řadě, Jebavého s Veselým čekají nasazené trojky

- Jan Havlovic

V pondělí večer byla v All England Clubu rozlosována čtyřhra, do které zasáhne hned dvanáct českých tenistů! Nasazenými jedničkami a horkými favoritkami na zisk trofeje budou Bethanie Matteková-Sandsová s Lucií Šafářovou. V mužské čtyřhře se představí Roman Jebavý s Jiřím Veselým, na které čeká těžká výzva v podobě souboje s třetím nasazeným párem Jamie Murray, Bruno Soares!

Největší pozornost bude z ženských deblových párů upřena na Team Bucie, který bude útočit na čtvrtý grandslamový titul v řadě! Pokud by populární dvojice skutečně uspěla, dovršila by kariérní grandslam, neboť triumf ve Wimbledonu je jediná trofej, která česko-americké dvojici ve sbírce chybí.

Úvodní překážkou Šafářové s Mattekovou-Sandsovou bude americká dvojice Bradyová, Riskeová. Oba páry se střetly v letošní sezóně ve čtvrtfinále na zelené antuce v Charlestonu, kde se z dvousetového vítězství radoval Team Bucie. Nasazené jedničky budou i v tomto duelu papírovými favoritkami.

Pozornost českých fanoušků bude upřena také na jediný ryze český pár mezi ženami, a to dvojici Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková. Děvčatům se v letošní sezóně daří, probojovala se hned čtyřikrát do finále, avšak ani jednou neuspěla. O společný premiérový titul budou usilovat právě v All England Clubu, avšak konkurence je velmi silná.

Do hlavní soutěže čtyřhry se dostala také Markéta Vondroušová, která utvořila pár s osmnáctiletou Američankou Bellisovou. Jejich soupeřkami bude čínsko-belgický pár Pcheng, Van Uytvancková.

Třaskavé české souboje čekají na Barboru Strýcovou s Barborou Krejčíkovou a Kristýnu Plíškovou s Květou Peschkeovou. O úspěch ve Wimbledonu budou bojovat také Renata Voráčová a Andrea Hlaváčková.

Mezi muži se představí jediný český pár, který měl před začátkem třetího grandslamu sezóny jistě velké ambice, avšak los Romanu Jebavému a Jiřímu Veselému nepřál. Česká dvojice hned v úvodním kole narazí na nasazené trojky – pár Jamie Murray, Bruno Soares.

První kolo čtyřhry

Ženy
Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ [1] – Bradyová, Riskeová (obě USA)
Bellisová (USA), VONDROUŠOVÁ – Pcheng, Van Uytvancková (CHN, BEL)
Babosová (HUN), HLAVÁČKOVÁ [4] – Boulterová, Swanová (obě GBR)
Ninomijaová (JPN), VORÁČOVÁ – Boserupová, McHaleová (obě USA)
Muhammadová, Townsendová (obě USA) – HRADECKÁ, SINIAKOVÁ [5]
Görgesová (GER), STRÝCOVÁ [7] – Su-wej (TPE), KREJČÍKOVÁ
Golubicová (SUI), KR.PLÍŠKOVÁ – Grönefeldová (GER), PESCHKEOVÁ [12] 

Muži
JEBAVÝ, VESELÝ – J.Murray, Soares (GBR/BRA) [3]