VIDEO: Zešílel Monfils? Francouz nechal propadnout míček za sebe a poté smečoval

- Radek Štohl

Je to už relativně dávno, přesto se na to vzpomíná stále. Tenisový bavič Gaël Monfils před čtyřmi lety narazil ve čtvrtfinále v Halle na Tommyho Haase, se kterým odehrál napínavou třísetovou bitvu. Ve druhé sadě se však diváci dočkali nevšedního a dodnes snad nezahraného úderu, když dnes třicetiletý hráč zahrál na první pohled bláznivý úder.

Diváci v německém městě se na tento duel mohli těšit. Ve čtvrtfinálovém duelu se totiž představil domácí miláček Tommy Haas, který v boji o semifinále vyzval Gaëla Monfilse. Jednalo se o jejich čtvrtý a do dnešní doby také poslední vzájemný zápas a ani tenkrát nebyla nouze o nudu. Zvláště poté, co mladší hráč ve druhém setu přišel se zábavným kouskem.

Úvodní sadu vyhrál právě bývalý šestý tenista světového žebříčku, když si podmanil zkrácenou hru. V následujícím dějství ovšem strádal, prohrával 3:5 a chystal se do zahájit třetí výměnu v devátém gemu. Stříbrného medailistu ve dvouhře z olympijských her v Sydney krátce po servisu zatlačil, ten musel vyslat balónek vysoko do vzduchu. Většina přítomných očekávala jednoznačnou smeč a winner Monfilse, francouzský hráč ovšem nechal dopadnout míček pod nohy, aby se následně otočil a zahrál smeč z otočky do středu kurtu. Nikoho ani nepřekvapilo, že nakonec z celé výměny odešel jako poražený.

 
Možná i netradiční balónek rozhodl o tom, že tento sympaťák celou hru a poté i zápas prohrál v obou sadách, v nichž padl 3:6. Nyní se Monfils uchází v Eastbourne o sedmý titul kariéry, o který se v Eastbourne utká s Novakem Djokovičem.