Krejčíková ve Wimbledonu nekončí. V deblu se spojila s bývalou světovou jedničkou

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z WIMBLEDONU: Ve středu Barbora Krejčíková za tři hodiny vybojovala své první wimbledonské kolo, o den později už ale jenom krčila rameny. Po neúspěšném zápase s Destanee Aiavaovou (2:6, 1:6) uznala, že na trávě si zatím moc vyskakovat nemůže. „Asi příště Wimbledonu trochu více uzpůsobím přípravu,“ řekla v rozhovoru pro Tenisový svět.

Po náročné bitvě v prvním kole kvalifikace si česká tenistka moc neoddychla. Další runda jí přisoudila sedmnáctiletou ranařku Destanee Aiavovou a od začátku se hrálo „na jednu bránu“, jak sama Krejčíková uznala.

„Bohužel jsem si ničím nepomohla a spoléhala jsem se na to, že soupeřka udělá chybu nebo nějakým zázrakem uhraju bod,“ řekla Češka, která si na travnatý povrch pořád jenom těžko zvyká. Do Londýna totiž dorazila přímo z antuky. „Musím ještě dost pracovat, pokud chci hrát dobře i na trávě. Soupeřka dobře servírovala a dávala rány od základní čáry, to tady platí,“ věděla.

Na vině je hlavně nerozehranost. Aivavová hrála na trávě už pátý zápas, kdežto Krejčíková teprve druhý. „Letos jsem se dostala do kvalifikace na poslední chvíli a přípravě na trávu jsem moc času nevěnovala, původně jsem ji možná ani nechtěla hrát vůbec,“ přiznala Krejčíková.

Všechno totiž změnil úspěšný turnaj WTA v Norimberku, kde česká kvalifikantka vybojovala senzační postup až do finále. Následoval žebříčkový posun o 112 míst a tím pádem i jistá kvalifikace na Wimbledonu, i když Krejčíková musela následně kvůli zranění tři týdny odpočívat.

„Když se dostanete do kvalifikace, tak je blbost ji nehrát. Chtěla jsem to zkusit a zjistit, jestli se něco změnilo oproti loňskému roku,“ vysvětlovala Krejčíková. Nakonec se zadařilo, protože minimální cíl byl splněn – vítězné 1. kolo kvalifikace. „I když jsem teď prohrála, hroutit se nebudu. Zbývá mi ještě debl a mix, potom už se budu těšit zpátky na antuku a tvrdý povrch,“ dodala pozitivně.

Ve čtyřhře Krejčíková nastoupí s opravdovou mistryní oboru – bývalou deblovou světovou jedničkou Su-wej Sie z Tchaj-wanu. „Je to velice zkušená deblistka a myslím, že by nám to mohlo klapat,“ těšila se česká tenistka. Do soutěže mixu pak půjde po boku Michaela Venuse z Nového Zélandu.

„Každý zápas na trávě je super. Plno singlistek se tady přihlásí do debla, protože je skvělé si trávu osahat a zvyknout si na ni. Kdybych tady měla už víc nahráno, tak by to asi vypadalo jinak. Uvidíme příští rok,“ věděla česká hráčka.

Možná se ale ještě bude na co těšit i v následujících týdnech, protože Krejčíková už několikrát potvrdila, že umí příjemně překvapit. Vždyť loni došla ve čtyřhře na French Open až do semifinále.

Po travnatém Wimbledonu se pak česká hráčka vrátí opět na antuku (Budapešť, Bukurešť) a následně bude přípravu směřovat k US Open. Plány pro příští rok jsou pak dva – vracet se do singlové soutěže Wimbledonu s lepší travnatou přípravou a zdokonalit se ve hře na kytaru, kterou má Krejčíková u své londýnské rodiny jako výborné odreagování po zápasech. V obou směrech by to prý měla být při dalším Wimbledonu úplně jiná písnička. 

Zpravodajství z Wimbledonu den po dni:

29.6.2017

Děkuju... snad i bohu, hlesl ve Wimbledonu dojatý Rosol

Krejčíková ve Wimbledonu nekončí. V deblu se spojila s bývalou světovou jedničkou

28.6.2017

Sebedůvěra přinese ovoce. Zatím je to jen příprava, ví Rosol

Wimbledon: Rosol postoupil do finále kvalifikace, dvě Češky se probojovaly do druhého kola

Skvělá Bouzková na Wimbledonu: Umí čtyři jazyky a bojí se jíst špagety

Opět přerušeno. Kdy se kouskovaný Wimbledon konečně zastřeší?

27.6.2017
Wimbledon: Rosol vyzve v duelu o finále Rama, ženská kvalifikace startuje i s kvartetem Češek

Šátral podklouzl a byl konec. Ale už zase hraju solidně, říká po Wimbledonu

Michnev dorazil na Wimbledon bez bot. Premiéra špatná, zážitek velký, říká

26.6.2017
Rosolův wimbledonský restart – s novou motivací i novou přítelkyní

Rozčilovat se? Nedůstojné! Šafránek ve Wimbledonu padl, ale nesmutní

Ženskou kvalifikaci rozehrají čtyři české tenistky! Mezi nasazenými je Martincová s Krejčíkovou

Wimbledon: Odstartovala mužská kvalifikace! Postup vybojoval jen Rosol, končí Michnev, Šafránek i Šátral