Federer se opět představí na Hopmanově poháru! Byla to skvělá příprava, vzpomíná Švýcar

- Jan Havlovic

Roger Federer se na přelomu roku představí podruhé v řadě na slavném Hopmanově poháru v Perthu! Osmnáctinásobný grandslamový šampion bude startovat znovu po boku krajanky Belindy Bencicové. „Jsem velmi rád, že se vrátím do Perthu, neboť jsem zde zažil opravdu krásné chvíle na kurtu i mimo něj,“ říká pětatřicetiletý Švýcar.

V loňském roce to byl pro tenisové fanoušky velký tahák. Roger Federer se vracel na tenisové dvorce po bezmála půlroční pauze. Byl natěšený a plný elánu. Na jeho úvodní trénink v Perthu se dorazilo podívat bezmála šest tisíc diváků. „Fanoušci byli neskuteční,“ vzpomíná Federer v rozhovoru pro oficiální stránky Hopman Cupu.

Švýcarská tenisová legenda právě v západní Austrálii vyladila svou formu na nadcházející akce. Poté vyhrála Australian Open a získala i tzv. „Sunshine double“, když ovládla prestižní turnaje v Indian Wells a Miami. Federer přiznal, že právě působení na Hopman Cupu ho nastartovalo k zisku jeho osmnáctého grandslamového titulu. „Byla to skvělá příprava a myslím, že i to mi pomohlo vyhrát Australian Open,“ ohlédla se světová pětka.

Federer vzal do Perthu také svou rodinu, se kterou navštívil několik turistických atrakcí a na pobyt v západní Austrálii vzpomínají dle jeho slov jen v dobrém. „Moje rodina si to skutečně užila. Byl to skvělý začátek nového roku,“ říká Švýcar.

Hopmanův pohár již jednou vyhrál před šestnácti lety společně s Martinou Hingisovou. Na minulém ročníku startoval s dvacetiletou Belindou Bencicovou, se kterou se do finále nakonec neprobojovali. „To, že jsem hrála s Rogerem, byl pro mě splněný sen. Mnoho jsem se od něj naučila na kurtu i mimo něj,“ říká bývalá světová sedmička Bencicová.

O účasti dalších týmů můžeme zatím pouze spekulovat, neboť budou oznámeny až v následujících měsících. Je velmi pravděpodobné, že se na jubilejním 30. ročníku Hopman Cupu představí také české duo. Na začátku letošního roku startovali v Perthu Lucie Hradecká s Adamem Pavláskem, kteří nepostoupili ze základní skupiny.