VIDEO: Jako kočka s myší! Querrey si v krásné výměně vychutnal Thompsona

- Jiří Vachtl

Travnatá část letošní sezony je v plném proudu. Tenisoví fanoušci už během ní byli svědky mnoha fantastických výměn. Diváci na Aegon Championships však tentokrát neviděli skvělý tweener, úžasný volej zahraný během pádu nebo povedený prohoz. Sam Querrey totiž britské publikum pobavil svou chytrostí, díky které si se svým australským soupeřem pohrál doslova jako kočka s myší.

Osmifinále tradičního turnaje v londýnském Queens Clubu nabídlo souboj mezi australským lucky loserem Jordanem Thompsonem a Američanem Samem Querreym. První sada nabídla dohromady osm brejkbolů, ale ani jeden nebyl využit. O vítězi první sady tak nakonec rozhodl až tiebreak, který zvládl lépe americký favorit. První brejk v zápase si nakonec vypracoval mladý Australan, který díky tomu ovládl druhý set výsledkem 6:3. Na úvod třetího setu byly k vidění tři brejky, po kterých se vedení ujal Sam Querrey. Svůj náskok dokázal udržet až do samotného závěru sady.

Za stavu 5:2 pro Querreyho šel Jordan Thompson podávat na udržení v zápasu. Diváci, kteří vydrželi v hledišti až do samého závěru, pak byli odměněni famózní výměnou. Americký tenista se prezentoval skvělým returnem, po kterém se vydal na síť. Tam začal náběhovým volejem a následně zahrál bekhendový stopvolej. Ten Thompson ještě doběhl a šikovným úderem zahnal Querreyho do úhlu. Ten však zachoval chladnou hlavu a svého australského soupeře si chytrým úderem do protipohybu doslova vychutnal. 

Sam Querrey nakonec tento gem nezískal. To ho však vůbec nemrzelo, neboť celé utkání v následující hře dopodával. Americký tenista tak po třísetové výhře postoupil do čtvrtfinále, ve kterém ho čeká Gilles Müller. Rozjetý Lucemburčan v této sezoně na trávě ještě neprohrál. S letošní bilancí 6:0 na travnatém povrchu se tak řadí mezi hlavní favority celého turnaje.