VIDEO: Marterer v úžasné výměně proti Thiemovi podklouzl, přesto zahrál téměř nemožné

- Radek Štohl

Travnatý turnaj v Halle se teprve rozjíždí, nejkrásnější výměna celého týdne je však dost možná za námi. O úchvatnou rozehru se postarali v úvodním kole Dominic Thiem a Maxmilian Marterer, kteří bavili diváky pestrou hrou a bojovností, ta poté nechyběla především u domácího tenisty. Dvaadvacetiletý hráč sice ke konci výměny uklouzl, k překvapení všech však vrátil úder od základní lajny na druhou stranu. Jak to celé dopadlo?

Thiem v minulém roce na zdejším turnaji dokráčel až do semifinále, ve kterém nestačil na pozdějšího vítěze Floriana Mayera. Vstup do letošního ročníku si rakouský hráč odbyl rovněž proti domácímu tenistovi, los mu do cesty přisoudil Maxmiliana Marterera. Roli favorita osmý hráč světa v utkání prvního kola také svědomitě naplňoval. Úvodní sadu vyhrál 7:5 a v té druhé to bylo 1:1 a 15:40 z pohledu nedávného semifinalisty French Open, když se odehrála parádní výměna.

Ve třetím gemu druhého dějství byl na podání právě favorit duelu, když servisem na téčko rozehrál pátou výměnu této hry. V ní se po aktivní hře dostal k síti německý tenista, který zahrál velmi těžký bekhendový volej pod sítí k lajně. Jeho soupeř byl sice daleko za základní lajnou, přesto tento balónek doběhl a poslal křížem za síť. Marterer ukázal pohotovou reakci, při doběhnutí a následném forhendu přes síť však uklouzl. I pro Thiema nebylo jednoduché vrátit míček na druhou stranu, i tak to ale dokázal, čímž donutil protihráče vyrazit rychle k základní čáře. Ten neskutečně balónek doběhl a odehrál bekhendem zády zpět, připravený Rakušan však hmed ma to nechytatelně výměnu zkrátil. 

Třiadvacetiletý vítěz této rozehry nakonec odvrátil i druhý brejkbol a při následujícím gemu vzal soupeři servis. Možná nebýt této úspěšné výměny, nemusel by se probojovat do osmifinále. V něm se druhý nasazený utká s Robinem Haasem.