VIDEO: Izraelec Sela ukázkovou rybičkou vykročil za titulem v Nottinghamu

- Jan Havlovic

Dudi Sela v neděli ovládl turnaj v britském Nottinghamu, když ve finále udolal Itala Thomase Fabiana ve třech setech a získal svůj druhý titul na tomto challengeru. V jedné z výměn se zkušený izraelský tenista prezentoval parádní rybičkou u sítě!

Bývalý 29. hráč světového žebříčku prožívá v posledních letech mírný výkonností pokles, a tak se účastní již spíše challengerů. Na těch se Selovi daří, neboť v neděli získal v Nottinghamu již svůj druhý titul v této sezóně.

Ve finálovém střetnutí izraelský tenista otočil duel proti Italu Fabbianovi, kterého porazil po setech 4:6, 6:4, 6:3. Tenisové fanoušky nadchl především parádní rybičkou, kterou předvedl ve třetím setu za stavu 3:1 při vlastním brejkbolu. Sela se vydal po forhendovém úderu na sít, jenže Fabbiano vyslal razantní cross. Už to vypadlo, že Ital brejkbol odvrátí, avšak izraelský tenista předvedl parádní rybičku a míček dostal na polovinu soupeře. Sela tak využil brejkbol, dostal se do vedení 4:1 a udělal klíčový krok k vítězství.

„Cítím se skvěle. Zvítězil jsem tady na tomto turnaji již podruhé a vstoupil jsem do travnaté části sezony velmi dobře. Snad předvedu podobné výkony i ve Wimbledonu,“ doufá Sela, který již před třetím grandslamem sezony neplánuje žádný další turnaj. „Potrénuji a budu se soustředit na turnaj v All England Clubu,“ uvedl izraelský tenista v rozhovoru pro YouTube kanál ATP WorldTour.