Federer bere do Halle i své dvě dcery! Pomohou mu opět k titulu?

- Jan Havlovic

Roger Federer už hodil za hlavu úvodní porážku letošní travnaté sezony a již se plně soustředí na blížící se turnaj v Halle, jehož hlavní část startuje už v pondělí. Švýcarskou tenisovou legendu čeká Tchajwanec Yen-hsun Lu. Světová pětka si bere do Halle s sebou i své dvě osmileté dcery!

Byl to krásný moment, když Tommy Haas využil v duelu proti dobrému kamarádovi Federerovi mečbol a poblíž lavičky německého tenisty vykřikla jeho šestiletá dcerka Valentina radostí. Tento moment očaroval i samotného Federera. „Slyšel jsem, jak Tommyho dcera hlasitě podporuje svého otce, bylo to dojemné,“ stojí na webu tennisworldusa.org.

Tento okamžik ho evidentně lehce pobídl k tomu, aby i on vzal své děti s sebou na turnaj. „Vezmu své dvě dcery do Halle a nebo rovnou všechny čtyři děti na Wimbledon,“ oznámil osmnáctinásobný grandslamový šampion na tiskové konferenci po překvapivé porážce od Němce Haase.

Podobný krok zvolil již v roce 2014 a tehdy skončilo jeho spanilé tažení travnatým turnajem v Halle sedmým vítězstvím. Nyní bude na německé trávě útočit na svůj devátý titul z tohoto turnaje. Po dnešním losu je také znám jeho úvodní soupeř – Federer narazí na Tchajwance Lua, kterého ve své kariéře již čtyřikrát porazil.

Bude se historie opakovat a pozvedne opět Federer před zraky Charlene a Myly nad hlavu trofej?