Nechutné! Doufám, že tě někdo zastřelí, napsal naštvaný sázkař Hogenkampové

- Jan Vojkůvka

Nizozemka Richel Hogenkampová na domácím turnaji v Hertogenboschi proti Chorvatce Aně Konjuhové nepřekvapila. Boj to byl tuhý, velmi vyrovnaný, ve druhém i třetím setu se Hogenkampová dostala do vedení s brejkem v kapse, pokaždé ale prohrála a nadějně rozehraný zápas ztratila 6:4, 3:6, 4:6. Byla velmi blízko postupu čtvrtfinále a vyrovnání svého životního výsledku, leč neuspěla. Smutek umocnila zpráva, jež ji čekala na sociálních sítích...

Jako neustálý kolotoč se zdá býti chování sázkařů, kteří neunáší své prohry a zodpovědnost za ně se snaží hodit na někoho jiného. Způsobem, který nemůže být nikomu příjemný.

Po prohraném zápase obdržela Richel Hogenkampová ošklivou zprávu právě od naštvaného sázkaře. „Doufám, že všichni v tvé rodině zemřou na rakovinu mozku,“ stojí ve zprávě. „Doufám, že tě někdo zastřelí dvěma kulkami. Ztratil jsem kvůli tobě 1500 dolarů, ty zku*vená dě*ko.“

„Měla jsi vyhráno, ty za*raná mašino na nevynucené chyby. Jestli tě někdy potkám, zlomím ti nohy, ty zku*vené hnusné ho*no. Jsi nejhnusnější osoba, jakou jsem kdy viděl. Zas*aná, ošklivá a tlustá špíno!“

Hogenkampová se s nepříjemnou zprávou podělila se svými příznivci na svém twitteru a připsala k příspěvku 'Díky za lásku!' s hashtagem 'nemocná mysl'.

Případ již vyšetřuje WTA, která hodlá udělat vše pro to, aby byl člověk, který poslal Hogenkampové urážlivý text, potrestán.

Nestalo se přitom poprvé, kdy se pětadvacetiletá tenistka stala terčem urážlivých vzkazů. V červenci minulého roku jí neznámý člověk po prohře ve švédském Bastadu vyhrožoval znásilněním a vyjádřil přání o dlouhém a bolestivém umírání, kterým si má Hogenkampová projít.

Nizozemka, která v této sezoně vyhrála dva turnaje ITF dotované 60 tisíci dolary v Tunisu a St. Gaudens, zažívá nejlepší období kariéry. Vystoupala na 100. místo na světovém žebříčku, byla ve druhém kole French Open a přenesla si dobrou formu i na travnaté turnaje.