ZUBR CUP 2017: Do finále dvouhry postoupily Kolodziejová a Juríková, první jmenovaná slaví deblový titul s Dudlákovou

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PŘEROVA: Letošní ročník turnaje Zubr Cup zná obě finalistky dvouhry! Do boje o titul postoupily Miriam Kolodziejová, která ve dvou setech vyřadila Moniku Kilnarovou. Ve druhém semifinále Aneta Kladivová nestačila na Slovenkou Lenkou Juríkovou rovněž ve dvou sadách. Ve finálovém utkání čtyřhry pár Dudláková, Kolodziejová porazil snadno dvojici Janatová, Novotná.

Kolodziejová postupuje přes Kilnarovou do finále

První finalistkou letošního turnaje Zubr Cup se stala Miriam Kolodziejová, která v pátečním semifinálovém duelu porazila ve dvou setech talentovanou Moniku Kilnarovou. Dvacetileté tenistce vyšel vstup do zápasu lépe a úvodní sadu získala bez větších problémů v poměru 6:1. I ve druhém setu měla Kolodziejová navrch, avšak v závěru této sady nedokázala hned dvakrát ukončit utkání při vlastním podání (za stavu 5:4 a 6:5), a tak následoval tiebreak. V klíčových okamžicích si vedla lépe zkušenější Kolodziejová, která postoupila teprve podruhé v této sezoně do finále turnaje ITF!

Kladivová své tažení do finále nedotáhla

Aneta Kladivová dostala pro tento turnaj divokou kartu a pořadatelům se také náležitě odvděčila, když překvapivě postoupila až mezi čtyři nejlepší tenistky. V boji o finále však česká hráčka podlehla Lence Juríkové dvakrát 2:6.

Hned v úvodní hře zápasu si Kladivová ztratila servis, což se jí v této sadě přihodila opětovně v pátém gemu. Jelikož Slovenka v tomto dějství podání neztratila, vyhrála snadno 6:2. Nástup do druhého setu byl stejný, domácí tenistka přišla o vlastní servis. Na tuto skutečnost však zareagovala rebrejkem a mohlo se zdát, že je zpátky v zápase. O naději ovšem přišla hned v dalším gemu, když jí počtvrté v utkání protihráčka brejkla. Do konce zápasu přišla sedmnáctiletá hráčka o servis ještě jednou a také tento set prohrála 2:6. Juríková se tímto vydařeným duelem probojovala podruhé v sezóně do boje o titul, v tom prvním neuspěla.

Kolodziejová s Dudlákovou získaly deblový titul

Miriam Kolodziejová společně s Dagmar Dudlákovou získaly v Přerově titul ze čtyřhry, když ve finále smetly dvojicí Janatová, Novotná 6:1 6:3. Vítězný pár hned v úvodní hře sebral soupeřkám servis a za stavu 5:0 mohl dokonce nadělit nepopulárního "kanára", přesto se Janatová s Novotnou dokázaly dostat k jedinému gemu v setu právě po brejku. Do druhého setu vstoupila právě tato dvojice výborně a vedla i 3:1. Od této chvíle však už nehrála jediný gem, čímž bylo po 49 minutách o zápase rozhodnuto.

Semifinále dvouhry
MONIKA KILNAROVÁ (630.) [6] - MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (468.) [4] 1:6, 6:7 (3)
ANETA KLADIVOVÁ (1225.) [WC] - Lenka Juríková (SVK, 397.) [2] 2:6, 2:6

Finále čtyřhry
DUDLÁKOVÁ, KOLODZIEJOVÁ
– JANATOVÁ, NOVOTNÁ 6:1 6:3

Zubr Cup 2017 den po dni:

Čtvrtek 15.6.2017

ZUBR CUP 2017: Turnaj v Přerově má jistou českou finalistku, čtvrtfinále zvládly Kladivová, Kolodziejová i Kilnarová

Středa, 14.6.2017

ZUBR CUP 2017: Pětice českých tenistek postupuje do čtvrtfinále, Horáčková s Vaňkovou končí

Úterý, 13.6.2017

ZUBR CUP 2017: Kolodziejová, Vaňková, Žovincová, Horáčková a Kladivová postupují do osmifinále

Pondělí, 12.6.2017

ZUBR CUP 2017: Laboutková vyřadila třetí nasazenou, postupují také další čtyři české tenistky

Neděle, 11.6.2017

ZUBR CUP 2017: Do hlavní soutěže přerovského turnaje postoupilo šest Češek

Sobota, 10.6.2017

ZUBR CUP 2017: Jedenáct českých tenistek postoupilo do finále kvalifikace


Galerie