Macha Lake Open 2017: Zarycká slaví titul ze čtyřhry

- Michal Chadim, Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE STARÝCH SPLAVŮ: Sobotní semifinále dvouhry a vyvrcholení turnaje ve čtyřhře, to byl program předposledního hracího dne ve Starých Splavech, kde se o titul v deblu utkala také Anastasija Zarycká, poslední domácí hráčka na turnaji. Společně s Rumunkou Laurou-Ioanou Andreiovou vyzvaly německý pár Tayisiyu a Yanu Mordergerovy, které porazily 6:3, 6:4. Ve dvouhře uvidíme v nedělním finále slovensko-běloruský souboj! V boji o titul si to rozdají nasazená trojka Anna-Karolína Schmiedlová s Verou Lapkovou, nasazenou dvojkou turnaje Macha Lake Open.

Finálový souboj ve čtyřhře trval 73 minut a Zarycká s Andreiovou nenechaly nikoho na pochybách, že si kráčí pro druhý společný titul. V prvním setu začal česko-rumunský pár drtit své soupeřky od prvních gemů a rychle se dostal do vedení 4:0 se dvěma brejky v kapse. Za stavu 5:2 sice Zarycká s Andreiovou nedoservírovaly, ale následně na returnu dotáhly úvodní dějství do vítězného konce.

Druhý set měl obdobný průběh. Cedoucí pár se po úvodní přetahované o servisy a po třech brejcích ujal vedení 3:1 a po sérii udržených podání podávaly Zarycká s Andreiovou na vítězství za stavu 5:3. Mírně si však zkomplikovaly situaci, nedokázaly doservírovat a už to vypadalo, že Mordergerovy mohou dotáhnou sadu k tiebreaku. Jenže hned v následující hře si česko-rumunská dvojice vypracovala tři mečboly a poslední z nich při shodě a rozhodujícím bodu proměnila.

Devatenáctiletá Zarycká si připsala první letošní titul, zatímco pro Andreiovou se jedná už o čtvrtý deblový triumf z této sezony. Zároveň navázaly na svou loňskou spolupráci, kdy společně vyhrály trofej na halovém turnaji v Cordenonsu.

Semifinále dvouhry
Viktoria Kužmová (SVK, 172.) - Anna-Karolína Schmiedlová (SVK, 250.) 1:6, 4:6
Chantal Škamlová (SVK, 422.) - Vera Lapková (BLR, 243.) 4:6, 6:1, 4:6

Finále čtyřhry
Andreiová, ZARYCKÁ - T. Mordergerová, Y. Mordergerová (GER) 6:3, 6:4

Macha Lake Open 2017 den po dni:

Pátek 9.6. 2017

Macha Lake Open 2017: Zarycká na favorizovanou Schmiedlovou nestačila

Čtvrtek 8.6. 2017

Macha Lake Open 2017: Zarycká si zajistila postup do čtvrtfinále, Krejsová a Vaňková na turnaji končí

Středa 7.6 2017

Macha Lake Open 2017: Zarycká smetla Lavičkovou, Vaňková překvapila Terzijskou

Úterý 6. 6. 2017

Macha Lake Open 2017: G. Pantůčková překvapivě končí, Krejsová roli favoritky zvládla

Pondělí 5. 6. 2017

Macha Lake Open 2017: Do finále kvalifikace postoupilo devět Češek, Kolodziejová vypadla s Kladivovou

Neděle 4. 6. 2017

Macha Lake Open 2017: První kolo kvalifikace rozehrálo dvacet českých tenistek, druhé kolo odloženo na pondělí


Galerie