UniCredit Czech Open 2017: Veselý postoupil do semifinále bez ztráty setu, Jebavý vybojoval finále

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PROSTĚJOVA: Turnaj UniCredit Czech Open má ve čtvrtek na programu čtvrtfinálové zápasy dvouhry a semifinále čtyřhry. Na centrálním dvorci se představil také Jiří Veselý, který jako zároveň poslední český zástupce v singlu porazil ve dvou setech Ignatika, přemožitele Adama Pavláska. Zápas o finále zvládli Roman Jebavý s Hansem Podlipnikem-Castillem, když ve dvou setech vyřadili světové jedničky.

Veselého neztratil set ani s Ignatikem

Jiří Veselý zatím plní na letošním ročníku UniCredit Czech Open roli turnajovové dvojky bez větších problémů, když bez ztráty setu postoupil do semifinále. Domácí hráč ve čtvrtfinále porazil Běloruse Ignatika 7:6 (3) 6:1.

Tenisté si v úvodním setu počínali na vlastním servisu velmi dobře. První větší vzrušení nastalo až v deváté hře, kdy podával domácí hráč. Ten v dlouhém gemu musel odvracet jeden brejkbol, který se mu však podařilo zneškodnit. Ve zbytku dějství se nestalo již nic zajímavého a o osudu sady tak musela rozhodnout zkrácená hra. V ní si Veselý vypracoval tři minibrejky a jelikož při servisu ztratil jediný míček, vyhrál snadno 7:3.

Druhá sada měla již jednoznačný průběh. Favorizovaný borec ve třetí hře využil první brejkbol v zápase. Na tuto skutečnost dokázal navázat také v pátém gemu. Jelikož si výše postavený hráč na žebříčku držel podání, měl za stavu 5:1 40:0 při servisu protihráče tři mečboly. Ten první sice ještě nevyužil, na druhý Ignatik už recept nenašel. V boji o finále narazí druhý nasazený na Tennyse Sandgrena.

Jebavý porazil turnajové jedničky a zahraje si páté finále v sezóně

Roman Jebavý dorazil do Prostějova ve velké formě, a ačkoliv nehraje čtyřhru s Jiřím Veselým, kterého před turnajem trápily zdravotní problémy, vede si i tak skvěle. Aktuálně nejlepší český deblista společně Podlipnikem-Castillem porazili nejvýše nasazený pár turnaje Marreno, Paes 6:3 6:4, díky čemuž postoupili do finále.

Česko-chilský pár získal v obou setech jeden brejk, který mu stačil k tomu, aby ve čtvrtečním duelu překvapil favority duelu. Roman Jebavý si po cenné výhře zahraje v Prostějově o čtvrtý letošní titul.

Čtvrtfinále dvouhry
Nicolas Kicker (ARG, 87.) [5] - Tennys Sandgren (USA, 113.) 6:2, 2:6, 4:6
Uladzimir Ignatik (BLR, 149.) - JIŘÍ VESELÝ (57.) [2] 6:7 (3) 1:6
Federico Delbonis (ARG, 139.) - Tommy Robredo (ESP, 274.) 6:3 6:4
Markus Eriksson (SWE, 476.) [Q] - Radu Albot (MDA, 88.) [6] 7:5 7:5

Semifinále čtyřhry
Andreozzi, Souza (ARG/BRA) [ALT] - Duran, Molteni (oba ARG) [2] 6:4, 4:6, 6:10
Marreno, Paes (ESP/IND) [1] - JEBAVÝ, Podlipnik-Castillo (CHI) [3] 3:6 4:6

UniCredit Czech Open 2017 den po dni:

Středa 7. 6. 2017

UniCredit Czech Open 2017: Veselý postoupil do čtvrtfinále, Pavlásek padl s Ignatikem. Končí i Kližan

Stále to nejsem já, smutní Pavlásek. Věří, že k rozletu dopomůže domácí prostředí

Úterý 6. 6. 2017

UniCredit Czech Open 2017: Pavlásek přehrál Michneva, Veselý nadělil soupeři kanára. Rikl Kližana nepřekvapil

Pondělí 5. 6. 2017:

UniCredit Czech Open 2017: Michnev uspěl v kvalifikaci, Kukuškin překvapivě vypadl

Neděle 4. 6. 2017:

UniCredit Czech Open 2017: Do 2. kola kvalifikace prošlo kvarteto Čechů, finále si proti sobě zahrají jen Michnev se Staňkem


Galerie