Tomáš Berdych ohlásil ukončení spolupráce s Chorvatem Ivaniševičem

- Filip Lefenda

Nejlepší český tenista současnosti - jednatřicetiletý Tomáš Berdych, jemuž patří v žebříčku ATP čtrnáctá pozice - již nebude dále spolupracovat s někdejším wimbledonským šampionem Goranem Ivaniševičem. Ukončení tohoto vzájemného spojení oznámil tenista v pondělí dopoledne na svém facebookovém profilu.

„S Goranem už nadále nebudeme spolupracovat. Užil jsem si to a i nadále zůstaneme přáteli. Přeji mu hodně štěstí do budoucna,“ sdělil český hráč svým fanouškům v příspěvku na sociální síti Facebook. Pracovat na splnění dalších cílů bude Berdych se současným realizačním týmem.

S pětačtyřicetiletým Chorvatem Goranem Ivaniševičem započal Berdych spolupráci loni v srpnu. Pod vedením "superkouče" získal o dva měsíce později titul na turnaji v čínském Šen-čenu. Na grandslamech se ale českému hráči příliš nevedlo. Na probíhajícím Roland Garros pak skončil Berdych překvapivě už ve druhém kole, když nestačil na nenasazeného Rusa Chačanova, s nímž prohrál ve třech setech. V lednu došel v Melbourne o kolo dále, nad jeho síly byl ale tehdy pozdější vítěz Roger Federer.