Návrat Federera na tenisové dvorce proběhne na trávě ve Stuttgartu

- Jan Havlovic

Konečně se fanoušci tenisu opět dočkají! Již za několik dní uvidí Rogera Federera znovu na v soutěžním zápase. Švýcarská legenda se představí na turnaji ve Stuttgartu, který začíná již za týden. Informaci v sobotu potvrdil ředitel Mercedes Cupu Edwin Weindorfer.

Návrat Rogera Federera na tenisové dvorce po půlroční pauze byl fenomenální – získal tři tituly a dosud prohrál v této sezoně jediný zápas. O to větší šok byl pro tenisové fanoušky, když osmnáctinásobný grandslamový šampion oznámil bezprostředně po svém vítězství v Miami, že s největší pravděpodobností vynechá celou antukovou sezonu.

Federer ještě své fanoušci napínal svou možnou účastí na Roland Garros, avšak před pařížským grandslamem potvrdil, že se představí znovu až na oblíbené trávě. Nyní je již jasné, že návrat proběhne ve Stuttgartu, kde v loňské sezoně došel do semifinále.

V letošním roce bude mít vítěz Australian Open ve Stuttgartu vyšší ambice, nicméně cílem pětatřicetiletého tenisty je se kvalitně připravit na oblíbený Wimbledon, kde by rád zaútočil na svůj devatenáctý grandslamový titul!

Na jihu Německa se kromě Rogera Federera představí také Grigor Dimitrov, Tomáš Berdych, Mischa Zverev a další.