Chci Novakovi pomoci dosáhnout jeho snů, hlásí Agassi. Djokovičovi bude pomáhat i ve Wimbledonu

- Jan Havlovic

Na dlouhou dobu se z tenisového světa odmlčel. Až před několika dny se do známého prostředí vrátil v pozici kouče Novaka Djokoviče. Spolupráce světové dvojky s americkou tenisovou legendou zatím klape, v Paříži je „Nole“ už v osmifinále. „Chci Novakovi pomoci dosáhnout jeho snů. Doufám, že toho budu schopen,“ uvedl Agassi v rozhovoru s Borisem Beckerem, bývalým koučem srbského tenisty.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz dosáhl s Borisem Beckerem velkých úspěchů, avšak v prosinci s německou tenisovou legendou spolupráci ukončil a několik měsíců později dal padáka i celému realizačnímu týmu včetně Slováka Mariána Vajdy, který bělehradského rodáka vytáhl na vrchol.

Před dvěma týdny se „Nole“ dohodl na spolupráci s André Agassim. Sedmačtyřicetiletý Američan za svou práci nebere žádný honorář. „Nechci peníze, chci mu jen pomoct,“ přiznala bývalá světová jednička.

Jejich spolupráce má probíhat intenzivněji především během grandslamů, na kterých bude Agassi osobně přítomen. „Novakovi jsem řekl, že naše spolupráce bude trvat do té doby, dokud on sám bude cítit, že mu mohu pomoci,“ osvětlil Agassi detaily spolupráce se svým svěřencem.

Osminásobný grandslamový vítěz si po konci kariéry naordinoval od tenisu klid. Nyní se však po letech vrátil a jedním dechem přiznal, že pokud by se nejednalo o Djokoviče, nevracel by se. „Měl jsem touhu to zkusit,“ prozradil. „Chci Novakovi pomoci dosáhnout jeho snů. Doufám, že toho budu schopen,“ uvedl Američan, který o víkendu odcestoval zpět do zámoří za svou rodinou.

Jejich spolupráce by měla znovu pokračovat v průběhu Wimbledonu, na kterém by měla být americká tenisová legenda osobně přítomna. „Budeme se muset domluvit, jak konkrétně naše spolupráce bude probíhat,“ dodal Agassi závěrem.