French Open 2017: Veselý premiérově postupuje do třetího kola, Kvitová ve druhém kole končí na raketě Mattekové

- Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Třídenní maraton prvních kol ve dvouhře skončil a pozornost se již přesouvá ke kolům druhým, jimž budou patřit následující dva dny tenisového dění v Paříži. Středeční program na kurtech areálu Roland Garros odstartovala také Petra Kvitová, která však po porážce s Bethanií Mattekovou-Sandsovou na turnaji končí. Jiří Veselý naopak dokázal udolat Aljaže Bedeneho ve čtyřech setech a poprvé v kariéře postupuje do třetího kola na French Open! Z českých deblistek si zajistily postup do druhého kola Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Andrea Hlaváčková.

Veselý postupuje přes Bedeneho

Jiřího Veselého čekal po nečekaném skalpu Jacka Socka ve druhém kole papírově slabší soupeř v podobě Brita Aljaže Bedeneho. Začátek zápasu se českému reprezentantovi vyřadil, když dokázal hned ve čtvrté hře připravit svého soupeře o servis. Hned vzápětí měl Bedene k dispozici tři brejkboly, Veselý však zachoval klid a pěti fiftýny v řadě si servis udržel! To se ukázalo jako klíčový moment prvního setu, který český tenista dovedl do vítězného konce.

I start do druhého setu vyšel Veselému na výbornou! Rychlým brejkem si třiadvacetiletý tenista vytvořil psychikou výhodu. Precizní hrou při vlastním servisu 57. hráč světového žebříčku nepustil svého soupeře k žádnému brejkbolu a po využitém setbolu Veselého dělil jediný set od premiérového postupu do třetího kola!

Ve třetím setu si však český daviscupový reprezentant situaci zkomplikoval. Bedene si vypracoval po dlouhé době brejkbol, při kterém zahrál Veselý dvojchybu. Nabuzený Brit zavání využil a zdramatizoval průběh duelu druhého kola.

Pro Veselého mohla být situace ještě horší... V úvodních pěti gemech čtvrté sady totiž odvrátil hned šest brejkbolů! Český tenista byl za svou bojovnost odměněn v osmé hře, ve které si vypracoval dva brejkboly. Nabídnutou šancí neopovrhl a byl na nejlepší cestě k postupu!

V devátém gemu musel Veselý odvrátit další tři brejkboly soupeře a následně svůj třetí mečbol v zápase už dokázal využít! Třiadvacetiletý tenista tak slaví svůj premiérový postup do třetího kola, ve kterém vyzve Španěla Bautistu. 

Kvitová prohrála bitvu s Mattekovou-Sandsovou
Petra Kvitová ve svém druhém představení v Paříži po svém návratu na kurty další radost z vítězství nevybojovala. Česká tenistka narazila na zkušenou deblistku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, jež aplikovala zcela odlišný herní styl než Julie Boserupová, jíž Češka přehrála hladce 6:3, 6:2, a ten Petře tolik neseděl. Spousta bekhendových čopů a kraťasů společně s výbornou hrou u sítě vytvářely tlak na českou hráčku, jež i přes dobrý vstup do zápasu recept na druhou americkou soupeřku v řadě nenašla a prohrála po více než dvou hodinách 6:7 (5), 6:7 (5).

Kvitová sice v prvním setu dvakrát vedla po brejcích v prvním a pátém gemu, ale o svou výhodu jednoho podání vždy přišla. Obdobně, jako během setu neudržela vedení 4:2, stejně ztratila totožný náskok i v tiebreaku, v němž Matteková-Sandsová otočila na 4:5, vypracovala si přes podání Kvitové setbol a přímým bodem ze servisu ho využila. Zkrácenou hru vyhrála Američanka 7:5 a na Kvitovou čekala nutnost vyhrát v dalších dvou setech.

Po prvním setu si Matteková-Sandsová nechala zavolat fyzioterapeutku, s níž opustila kvůli ošetření stehenního svalu dvorec. Pauza příliš Kvitové neprospěla a hned na úvod druhého dějství přišla o své podání. Ztracený servis si sice Petra dokázala vzít okamžitě zpět, ale ve třetí hře čistou hrou opět o podání přišla a srážely ji zejména nevynucené chyby a špatná úspěšnost prvního servisu.

Kvitová se snažila přitvrdit hru, začala riskovat a hrát rychlé údery k základní čáře. Nevyhnula se sice chybám, ale zároveň zvládla přitlačit na soupeřku a v šestém gemu srovnala na 3:3. Velkou příležitost překlopit zápas na svou stranu měla následně v osmé hře, v níž ale neproměnila tři brejkboly a nakonec se soupeřkou dokráčela opět do tiebreaku. V něm Kvitová vedla už 4:1, ale o vedení opět přišla a do problémů ji dostávaly i dvojchyby, kterých v utkání nasbírala hned 9. A dvojchybou také ukončila celý zápas, když na mečbol Mattekové nedostala servis do dvorce.

Hlaváčková s Babosovou s přehledem postupují

Vítězství v Rabatu, finále v Madridu a semifinále v Římě. Tímea Babosová s Andreou Hlaváčkovou přijely do Paříže ve skvělé formě, kterou také prokázaly ve svém prvním vystoupení na Roland Garros! Česko-maďarský pár s přehledem postoupil přes francouzskou dvojici startující na divokou kartu Andrianjafitrimová, Hesseová. 

Hlaváčková s Babosovou měly drtivý nástup do zápasu a velmi rychle si vypracovaly vedení 4:0! Fracnouzský pár se po nepovedeném začátku osmělil a třemi gemy v řadě se dostal zpět do utkání. Nasazený pár číslo pět však "zapnul" v důležitý moment a první sadu ovládl poměrem 6:3. Druhá set byl v jasné řežii česko-maďarské dvojice, která nadělila svým soupeřkám kanára a mohla začít slavit postup do dalšího kola! 

Siniaková s Hradeckou po velkém boji postupují 

Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou vstupovaly do duelu prvního kola French Open v roli velkých favoritek na postup. Šestý nasazený pár narazil na dvojici Davisová, Melicharová, která vzdorovala více, než se původně čekalo. První sadu vyhrál český pár poměrem 7:5 a ve druhém setu vedl už 3:0 a vše nasvědčovalo rychlému postupu favorizované dvojice. Americký pár se však nadechl k velkému obratu, díky kterému poslal duel prvního kola do rozhodující třetí sady.

Hned start třetího setu Češkám příliš nevyšel. Odvrátily sice dva brejkboly, avšak ten třetí již soupeřky využily. Siniakovou s Hradeckou to však nepoložilo a kontrovaly rebrejkem. Za stavu 5:3 si šesté nasazené vypracovaly dva mečboly, nicméně Davisová s Melicharovou obě možnosti na ukončení zápasu odvrátily!

Dramatický třetí set nakonec dospěl až do závěrečného tiebreaku. V něm se však dařilo lépe českému páru, který získal od stavu 2:2 pět bodů v řadě a mohl začít slavit vydřený postup do druhého kola, ve kterém se Siniaková s Hradeckou utkají s párem Konjuhová, Linetteová. 

V českém souboji byla úspěšnější Krejčíková

Na kurtu číslo 8 byl po postupu Hlaváčkové k vidění ryze český souboj mezi Renatou Voráčovou a Barborou Krejčíkovou. Druhá jmenovaná dorazila do Paříže s výbornou formou, neboť v minulém týdnu dokráčela na kvalitně obsazeném turnaji v Norimberku až do finále. Pro Roland Garros se domluvila na spolupráci s tchajwanskou tenistkou Čchan, se kterou při své premiéře byly úspěšné! 

Česko-tchajwanská dvojice si totiž poradila s párem Becková, Voráčová bez větších problémů ve dvou setech a svým soupeřkám dovolily pouhé dva gemy! Ve druhém kole se nasazené dvanáctky střetnou s vítězkami duelu Čchuang/Dojová - Liang, Wang. 

Peschkeová končí v prvním kole

Květa Peschkeová s Annou-Lenou Grönefeldovou vstoupovaly do svého úvodního utkání na Roland Garros v pozici nasazených jedenáctek a měly poměrně přijatelný los. Francouzský pár Georgesová, Paquetová totiž startoval na divokou kartu, a tak byla česko-německá dvojice velkým favoritem tohoto duelu. Opět se však ukázalo, jak umí být tenis nevyzpytatelný.

Peschkeová se svou parťačkou vyhrály první set poměrem 6:1 a vše nasvědčovalo rychlému postupu. Francouzská dvojice však ve druhé sadě zabrala, dokázala vyhrát 7:5 a o vítězné dvojici tohoto duelu musela rozhodnout třetí sada! V té měly Peschkeová s Grönefeldovou za stavu 4:4 hned tři brejkboly, avšak ani jeden využít nedokázaly. V následujícím gemu Francouzky, které byly povzbuzené předchozí hrou, dokázaly brejknout své soupeřky a zajistily si nečekaný postup do druhého kola! Chloe Paquetová si tak připsala ve dvou dnech dva skalpy českých tenistek - včera vyřadila Kristýnu Plíškovou ve dvouhře a dnes Květu Peschkeovou ve čtyřhře. 

Olivo dotáhl senzaci, vyřadil domácího favorita Tsongu
Jo-Wilfried Tsonga nezvládl dohrávku zápasu s Argentincem Renzem Olivem, s nímž po úterním přerušení kvůli tmě prohrával 5:7, 4:6, 7:6 (6), 4:5. Olivo sice v úterý nedokázal zápas doservírovat a po ztrátě servisu ho čekala výzva v podobě Tsongova servisu, který se však uskutečnil až ve středu. A to byl dost možná klíčový okamžik.

Tsonga totiž v desátém gemu, na který musel čekat více než 15 hodin, nezvládl svou úlohu, a ač tři mečboly odvrátil, na ten čtvrtý už recept nenašel a s Roland Garros se loučí už v prvním kole.

Středeční program Roland Garros:

Kurt Philippa Chatriera (začátky prvních zápasů jsou v 11:00):
Venus Williamsová (USA) - Kurumi Naraová (JPN) 6:3, 6:1
Renzo Olivo (ARG) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA) 7:5, 6:4, 6:7 (6), 6:4
Garbine Muguruzaová (ESP) - Anett Kontaveitová (EST) 6:7 (4), 6:4, 6:2
Robin Haase (NED) - Rafael Nadal (ESP) 1:6, 4:6, 3:6
Lucas Pouille (FRA) - Thomaz Bellucci (BRA) 7:6 (5), 6:1, 6:2

Kurt Suzanne Lenglenové:
Dominic Thiem (AUT) - Simone Bolelli (ITA) 7:5, 6:1, 6:3
Joao Sousa (POR) - Novak Djokovič (SRB) 1:6, 4:6, 3:6
Sara Erraniová (ITA) - Kristina Mladenovicová (FRA) 2:6, 3:6
Ons Jabeurová (TUN) - Dominika Cibulková (SVK) 6:4, 6:3

Kurt číslo 1:
Bethanie Matteková-Sandsová (USA) - PETRA KVITOVÁ 7:6 (5), 7:6 (5)
Tommy Robredo (ESP) - Grigor Dimitrov (BUL) 3:6, 4:6, 5:7
Milos Raonic (CAN) - Rogerio Dutra Silva (BRA) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4
Océane Dodinová (FRA) - Světlana Kuzněcovová (RUS) 6:7 (5), 7:5, 6:3

Kurt číslo 2:
Sergij Stachovský (UKR) - David Goffin (BEL) 2:6, 4:6, 6:3, 3:6
Catherine Bellisová (USA) - Kiki Bertensová (NED) 6:3, 7:6 (5)
Caroline Wozniacká (DEN) - Francoise Abandaová (CAN) 6:0, 6:0
Benjamin Bonzi (FRA) - Albert Ramos-Vinolas (ESP) 2:6, 1:6, 1:6

Kurt číslo 3:
Samantha Stosurová (AUS) - Kirsten Flipkensová (BEL) 6:2, 7:6 (6)
Ivo Karlovič (CRO) - Horacio Zeballos (ARG) 6:7 (5), 6:7 (5), 3:6
Kyrgios, Thompson (AUS) - Herbert, Mahut (FRA) 7:6 (8), 4:6, 6:3
JIŘÍ VESELÝ - Aljaž Bedene (GBR) 6:3, 6:3, 4:6, 6:3

Kurt číslo 4:
J. Čchan (TPE), Peers (AUS) - Spearsová (USA), Cabal (COL) 4:6, 2:6
Gavrilovová (AUS), Pavljučenkovová (RUS) - Mirzaová (IND), Švedovová (KAZ) 7:6 (5), 1:6, 6:2
Albieová, Tanová (FRA) - Parmentierová (FRA), Wickmayerová (BEL) 2:6, 2:6
Čepelová (SVK), Hsieh (TPE) - Naraová, Ozakiová (JPN) 6:2, 6:3
Lestienne, Moutet (FRA) - Brown (GER), Lu (TPE) 4:2, skreč Brown, Lu

Kurt číslo 5:
L. Kičenoková, N. Kičenoková (UKR) - Konjuhová (CRO), Linetteová (POL) 7:6 (7), 2:6, 6:7 (4)
Hibinová (JPN), Rosolská (POL) - Jankovičová (SRB), Vandewegheová (USA) 0:6, 7:6 (3), 7:6 (10)
Darcis (BEL), Paire (FRA) - Elgin, Chačanov (RUS) 2:6, 3:6
Struff, M. Zverev (GER) - Jacq, Nys (FRA) 3:6, 6:3, 6:4
HRADECKÁ, SINIAKOVÁ - Davisová, Melicharová (USA) 7:5, 4:6, 7:6 (2)

Kurt číslo 6:
Borna Čorič (CRO) - Steve Johnson (USA) 2:6, 6:7 (8), 6:3, 6:7 (6)
Richel Hogenkampová (NED) - Elise Mertensová (BEL) 3:6, 4:6
Pablo Carreno Busta (ESP) - Taro Daniel (JPN) 7:5, 6:4, 4:6, 6:0
Petzchner (GER), Peya (AUT) - B. Bryan, M. Bryan (USA) 5:7, 3:6

Kurt číslo 8:
Partaudová, Razzanová (FRA) - Bartyová, Dellacquaová (AUS) 0:6, 2:6
Stefano Napolitano (ITA) - Diego Schwartzman (ARG) 3:6, 5:7, 2:6
Andrianjaftrimová, Hesseová (FRA) - Babosová (HUN), HLAVÁČKOVÁ 3:6, 0:6
Becková, VORÁČOVÁ - Ch. Čchan (TPE), KREJČÍKOVÁ 1:6, 1:6
Dzalamidzeová, Kuděrmetovová (RUS) - Kruničová (SRB), Tomljanovičová (AUS) 2:6, 4:6

Kurt číslo 10:
Matkowski (POL), Roger-Vasselin (FRA) - Monroe (USA), Sitak (NZL) 5:7, 6:4, 6:4
Klepačová (SLO), Martinezová Sanchezová (ESP) - Cirsteaová (ROU), Vekičová (CRO) 6:7 (2), 6:2, 4:1, skreč Cirsteaová, Vekičová
Kubot (POL), Melo (BRA) - Benneteau, Chardy (FRA) 3:6, 6:2, 6:3
Escobedo, Querrey (USA) - Bolelli, Fognini (ITA) 2:6, 7:6 (7), 6:2
Daniell (NZL), Demoliner (BRA) - Dodig (CRO), Granollers (ESP) 4:6, 4:6

Kurt číslo 14:
Johanna Larssonová (SWE) - Julia Putincevová (KAZ) 3:6, 6:1, 3:6
Nikoloz Basilašvili (GEO) - Viktor Troicki (SRB) 7:6 (3), 7:6 (2), 7:6 (6)
Timea Bacsinszká (SUI) - Madison Brengleová (USA) 6:0, 6:2
Michail Kukuškin (KAZ) - Roberto Bautista Agut (ESP) 3:6, 6:3, 3:6, 6:7 (3)

Kurt číslo 15:
Koolhor, Middelkoop (NED) - Jaziri (TUN), Seppi (ITA) 6:7 (2), 7:6 (5), 4:6
Mergea (ROU), Qureši (PAK) - Verdasco (ESP), Zimonjič (SRB) 3:6, 6:7 (2)
Lepčenková (USA), Rodinová (RUS) - Tuan, Pcheng (CHN) 1:6, 5:7
Almagro (ESP), Johnson (USA) - Raja, Sharan (IND) 7:6 (5), 4:6, 0:6
Lučičová-Baroniová (CRO), Petkovicová (GER) - Irigoyenová (ARG), Schuursová (NED) 6:3, 3:6, 6:4

Kurt číslo 16:
Jekatěrina Makarovová (RUS) - Lesja Curenková (UKR) 2:6, 2:6
Cagla Buyukakcayová (TUR) - Shelby Rogersová (USA) 6:7 (6), 4:6
Ferrová, Yerolymosová (FRA) - Makarovová, Vesninová (RUS) 2:6, 3:6
Grönefeldová, PESCHKEOVÁ´- Georgesová, Paquetová (FRA) 6:1, 5:7, 4:6
Eysseric, Lamasine (FRA) - Marach (AUT), Pavič (CRO) 1:6, 1:6

Kurt číslo 17:
Jelena Ostapenková (LAT) - Monica Puigová (PUR) 6:3, 6:2
Bourque, Mathieu (FRA) - Bopanna (IND), Cuevas (URU) 1:6, 1:6
Marco Trungelliti (ARG) - Guillermo Garcia-Lopez (ESP) 5:7, 4:6, 5:7
Šuaj Čang (CHN) - Aljaxandra Sasnovičová (BLR) 6:2, 4:6, 6:3

Kurt číslo 18:
Barthelová, Witthöftová (GER) - Juraková (CRO), Rodionová (AUS) 2:6, 6:2, 4:6
Hozumiová, Katová (JPN) - Muhammadová, Townsendová (USA) 7:5, 6:3
Lipsky (USA), Paes (IND) - Albot (MDA), Čong (KOR) 7:6 (5), 4:6, 6:2
Olaruová (ROU), Savčuková (UKR) - Minellaová (LUX), Sevastovová (LAT) 7:5, 7:5
Baker (USA), Mektič (CRO) - Groth (AUS), Lindstedt (SWE) 3:6, 6:3, 6:7 (3)

Původní zpravodajství z Paříže

Úterý 30. 5.

Vzestup Markéty? Nechápu, směje se přítel Vondroušové. Kdo se bojí kanára?

Berdych odstavil Struffa a maká na sobě: Je to lepší, než abych jen přihlížel

Vondroušová přemohla soupeřku i vlastní nervy. Strašně jsem se klepala, přiznala

Vyrovnaná špička? Každá máme šanci, ví Strýcová. Na úvod sfoukla Riskeovou

Jebavý s Veselým začali skvěle. Byly to nervy, ale zvládli jsme to, hlásí. Zajdou si na večeři

Ohlasy jsou neuvěřitelné. Všichni jsou strašně rádi, říká Vaněk. Musel zvedat metrák

Veselému pomáhají i japonské rakety. Znovu jsem našel svou hru, pochvaluje si

V Česku je vše krásné, libuje si přemožitelka Siniakové Ruska Alexandrovová. V budoucnu by chtěla občanství

French Open 2017: Berdych si poradil se Struffem, Strýcová s Vondroušovou nadělovaly kanáry

VIDEO: Souboj horkých hlav vyhrál Kližan, Lokoli mu odmítl podat ruku

Pondělí 29. 5.

Šafářová po překvapivém konci: Je to pro mě dno, ze kterého se dá jen odrazit

Karolína Plíšková zvládla první misi. Pomohl i tahák. Dvojka? Otázka času, tuší

Druhé kolo? Ani na čtvrtý pokus ne. Bolí to hodně, smutní Siniaková

Dlouhý o Paesovi: Měl jsem štěstí na dobrého parťáka. Teď je v Paříži jako trenér

Pomsta v pravý čas, Veselý přejel Socka: Bylo to o morálce, přiznává. Trefí průlom?

French Open 2017: Veselý senzačně přehrál Socka, postupuje také Karolína Plíšková

Grandslam? Splněný sen, ale nejsem zde jen proto, abych se zúčastnil, hlásí Jebavý před svou premiérou

Neděle 28. 5.

Los čtyřhry na French Open: V akci bude devět Češek. Veselý bude hrát s Jebavým

Ukázala odvahu a víru. Snad pro někoho budu inspirací, doufá Kvitová

French Open 2017: Vítězný návrat! Kvitová porazila Boserupovou ve dvou setech

Šok! Makarovová smetla jedničku za 82 minut. Musím se najít, ví Kerberová

Slávistka Kvitová zažívá snový víkend. Super, že jste vyhráli titul! vzkazuje fotbalistům

Víc než jen zápas. Slzička ukápla, přiznává Kvitová. S rodinou si zajde na večeři

Může hrát s kýmkoliv, tvrdí o Vondroušové její trenér Kubík. Přítele jí schvaluje

Sobota 27. 5.

Probudí Agassi spícího obra? Je to nová kapitola, tvrdí Djokovič

Král Rafa se vrací do Paříže. Urve na Roland Garros desátý titul?

Roland Garros startuje! Kvitová se představí na centrálním dvorci hned na úvod nedělního programu

Hlaváčková si do Francie veze formu jako hrom. Strašně si to užívám, hlásí

Kvitová? Velká hráčka. Všichni se budou divit, tuší Hradecká, kterou opět zbrzdil bolavý krk

Pátek 26. 5.

Karolíně Plíškové pomohl Řím. Na jedničku ale nemyslím, tvrdí. Co ukáže v Paříži?

Vondroušová má postup! Byl to sen. Vážím si toho, září

Návrat? Největší vítězství, přiznává Kvitová. Doktor se jí směje

Skvělá zpráva! Kvitová je zpátky, zahraje si v Paříži

Los French Open: Kar. Plíškovou čeká Čeng, Petra Kvitová může narazit na Boserupovou

Kontroverze na Roland Garros! Chtějí nás poslat do důchodu, bouří se veteráni Razzanová a Mathieu

Čtvrtek 25. 5.

Kvitová si vyzkoušela trénink na French Open. Její trénink si nenechala ujít ani Šafářová

Nejhorší prohra, kterou jsem kdy zažil, přiznal Šátral po smolném vypadnutí

French Open: Šátral byl dva míčky od postupu, Vondroušová svou soupeřku opět deklasovala, postupuje i Hradecká

Znovu nadělila soupeřce kanára. Tlačila jsem ji od prvního míčku, těšilo Vondroušovou

Takové vítězství je cennější, raduje se Hradecká po postupu do finále kvalifikace French Open

Smitkovou na Roland Garros zradilo podání. Je to pořád stejná písnička, smutnila

Stihne Halepová Roland Garros? V kotníku má poškozené vazy, věří ale v uzdravení

Středa 24.5.

Mám pocit, že se moje forma zlepšuje, pochvaluje si Plíšková před Roland Garros

Ivan Lendl, extravagantní Bethanie i neznámé pravidlo. Pařížská kvalifikace je v plném proudu

Další krok k senzačnímu návratu: Kvitová odletěla do grandslamové Paříže!

Šátral po vydřeném postupu do finále kvalifikace: Dokázal jsem si, že jsem tenis nezapomněl

Ikona ženského tenisu Suzanne Lenglenová se narodila před 118 lety. Její dominance uchvacuje dodnes

Hradecká si do Paříže přivezla i vlastní pekárnu. Jsem tu jako doma, prozradila

Za 38 minut byla z kurtu. Nejrychlejší zápas, co jsem kdy hrála, smála se Vondroušová

French Open: Vondroušová při své premiéře nadělila Podoroské kanára, Šátral postoupil do finále kvalifikace

Jebavý absolvuje grandslamovou premiéru, mezi ženami bude v pařížské čtyřhře sedm Češek

Úterý 23. 5.

Smitková na Roland Garros vydřela postup. Zbytečně jsem si to sama zkomplikovala, podotkla

Martincová v Paříži překonala nervozitu i soupeřku. Pořád jsem si věřila, přiznala

Zklamaný Pavlásek po brzkém konci: Bylo by lepší tam hodit ručník a jít pryč

French Open: Pavlásek v kvalifikaci neuspěl, Martincová se Smitkovou postupují

Pondělí 22. 5.

Bezpečnostní kontroly, příliš hlasití fanoušci i český zápas dne. Odstartovalo 116. Roland Garros

Šafránek po premiéře na grandslamu: Bylo to super! Jsem rád, že jsem se sem dostal

Los kvalifikace French Open: Vondroušová nasazenou dvojkou, v osudí další tři Češky

Za tenhle los jsem byl rád. Na velkých turnajích hraju vždy dobře, usmíval se Šátral po výhře nad Rosolem

French Open: Šátral vyřadil Rosola, Šafránek při premiéře neuspěl