Wawrinka si spravil chuť titulem v Ženevě! Před French Open mi to pomůže, věří Švýcar

- Jan Havlovic

Stan Wawrinka si před nadcházejícím Roland Garros zvedl sebevědomí! Světová trojka totiž podruhé v řadě vyhrála domácí turnaj v Ženevě, když ve finále porazila Mischu Zvereva po setech 4:6, 6:3, 6:3. „Úroveň byla dobrá. Myslím, že to bylo skvělé finále,“ hodnotil Wawrinka sobotní boj o titul.

Začátek antukové sezony a Stan Wawrinka? Tohle spojení k sobě poslední dva roky nejde dohromady. Dvaatřicetiletý Švýcar totiž na turnajích v Monte Carlu, Madridu a v Římě nedošel za poslední dvě sezony dál než do čtvrtfinále. Loňská i letošní sezóna však mají jedno společné – titul v Ženevě!

Celkově šestnáctý titul na okruhu ATP v kariéře vybojoval Wawrinka skoro na domácí půdě, neboť pochází z nedalekého Lausanne.

Finále se pro Wawrinku nevyvíjelo dobře, neboť po pomalejším začátku prohrál první sadu. Výkon švýcarského tenisty byl však ve zbylých dvou sadách výrazně lepší a po zásluze vývoj utkání otočil. „Mischa hrál opravdu velmi dobře. Možná jsem na začátku zápasu trochu váhal. Jsem rád, že jsem se vrátil do druhého setu silnější a dokázal utkání otočit,“ pochvalovala si světová trojka.

„Jsem extrémně šťastný, že jsem vyhrál svůj druhý titul ve Švýcarsku. Znamená to pro mě hodně,“ rozplýval se Stan Wawrinka v rozhovoru pro oficiální stránky ATP.

Wawrinku dorazila podpořit na finálové klání také rodina a kamarádi. Trojnásobný grandslamový šampion si však nejvíce cenil přítomnosti své sedmileté dcerky Alexie, která poprvé viděla tátu, jak zvedá pohár nad hlavu. „To, že je dnes moje dcera v hledišti, dělá tento moment ještě více speciálnějším,“ dodal Švýcar.

Jeho další zastávka? Roland Garros, kde obhajuje body za loňskou účast v semifinále. „Odehrál jsem zde opravdu dobré zápasy. Tohle je přesně to, co mi pomůže v úvodu French Open,“ věří Wawrinka, kterého čeká v prvním kole Slovák Jozef Kovalík.