Hlaváčková si do Francie veze formu jako hrom. Strašně si to užívám, hlásí

- Jan Šimek

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Nasadit přirozený úsměv, rychle rozdat podpisy fanouškům, vyfotit se a hurá na trénink. Andrea Hlaváčková dorazila na kurty Rolanda Garrose ve velké pohodě. Aby ne. Čtyři poslední turnaje na antuce ukázaly, že česká tenistka se svou maďarskou parťačkou Timeou Babosovou mohou v Paříži pořádně zlobit.

Třicetiletá Češka si zatrénovala na dvorci číslo tři, trochu stranou hlavního dění. „Zrovna jsem tady doletěla a mám za sebou první trénink. Musím říct, že bylo strašné vedro. Kurt je hodně rychlý, což mi vyhovuje. Příjemný trénink,“ usmívá se.

Nevadilo ani slunce, které v příjemný podvečer přece jen už tolik nepálilo. „Na to jsme zvyklí. Takhle spíš k večeru je sluníčko tak na straně, že to nevadí. Nejhorší jsou zápasy kolem dvanácté a jedné hodiny,“ popisuje Andrea Hlaváčková.

Jak si užívá humbuk, který provází velký tenisový svátek? „Už pár týdnů jsem v turnajovém módu, takže to pro mě není taková změna. Pár dní jsem byla doma a odpočinula jsem si. Člověk do toho ale musí naskočit hned zpátky, protože sezona je rozjetý vlak. Je to náročné. Všude je plno lidí, takže se snažím pošetřit co nejvíc energie a být trochu stranou,“ přiznává.

Výhra v marockém Rabatu, finále v Madridu a dvě semifinále ve Stuttgartu a v Římě. To je velmi pěkná bilance. „Bylo to docela dost v pohodě. (smích) Musím říct, že nic lepšího jsem si ani nepředstavovala – rozjet to takhle s novou parťačkou. Doufám, že i na grandslamu se ukáže, že jsme si sedly. Snad nám to takhle půjde. Nálada je výborná. Musím říct, že si to strašně užívám, protože Timea (Babosová – pozn. red.) je asi nejpřátelštější parťačka, jakou jsem doteď měla,“ tvrdí.

Ve čtyřhře se třikrát dostala do semifinále, v roce 2011 společně s Lucií Hradeckou na Roland Garros dokonce triumfovaly. Útulné prostředí French Open jí zkrátka svědčí. „Asi jo. Vždycky říkám, že antuka je má nejméně oblíbená. Přitom na ní mám asi nejlepší výsledky jak v singlu, tak v deblu,“ usmívá se dobře naladěná česká tenistka.

Jak vnímá rychlý návrat Petry Kvitové zpátky na kurty? „Hrozně mě to překvapilo. Péťu jsem sledovala na sociálních sítích a psala jsem si s ní maximálně na začátku, kdy se to stalo. Pak jsem se už neptala, abych ji neotravovala. Nečekala jsem takhle brzký návrat. Hrozně moc jí to přeju. Doufám, že bude fit a co nejdřív bude moci hrát stoprocentně,“ přeje si Hlaváčková, která si konkrétní cíle nedává.

„Nemám tady velká očekávání a zatím to vždycky vyšlo takhle. Člověk začíná kolo od kola. Nekoukám se moc dopředu,“ dodává na závěr.