Empire Slovak Open 2017: Vondroušová slaví čtvrtý letošní titul, set neztratila ani ve finále!

- Radek Štohl

Markéta Vondroušová znovu slaví! Talentovaná hráčka v Trnavě získala čtvrtý letošní titul, když ve finále porazila Verónicu Cepedeovou 7:5 7:6. Česká tenistka se díky tomuto vítězství v turnaji, kde neztratila jediný set, posune poprvé v kariéře do elitní stovky světového žebříčku!

Soupeřka se vyhodila daleko za základní čáru a Markéta Vondroušová mohla s radostí a také velkou úlevou zvednout ruce nad hlavu! Věděla, že tento turnaj bude v letošní roce patřit právě jí.

Tenistky dělilo na začátku týdne od sebe pouhých pět míst. Vondroušové patřilo 109. místo, její finálové soupeřce dokonce 104. místo. Ačkoliv Češka nadělila v průběhu turnaje protihráčkám dva "kanáry", dala se očekávat velmi vyrovnaná bitva.

Prvního zajímavějšího okamžiku v zápase se diváci dočkali ve třetí hře, když mladší hráčka vzala Cepedeové servis. Tento brejk se sice držitelce tří letošních titulů podařilo potvrdit, Paraguayka jí však dokázala brejknout v šesté hře. Od tohoto okamžiku si hráčky sebraly podání pětkrát v řadě, díky čemuž bývalá první juniorka světa nedokázala za stavu 5:4 dopodávat set do vítězného konce. Co se nepovedlo v desátém gemu, se vydařilo o dvě hry později. Vondroušová udržela servis a tím uzavřela první set, který vyhrála 7:5.

Druhý set začal pro sedmnáctiletou tenistku na výbornou, když hned v první hře svoji finálovou protihráčku brejkla. Cepedeová se nevzdala a ve čtvrté hře si vzala ztracené podání zpátky. Vondroušovou tento okamžik nepoložil a v sedmé hře výše postavenou hráčku na žebříčku opětovně brejkla. Zdálo se, že vše již bude v rukou šesté nasazený. Ta ovšem za stavu 5:3 nedokázala doservírovat zápas do vítězného konce a mohlo být ještě hůř. Ve dvanáctém gemu musela Češka čelit stavu 15:40 při vlastním podání. Ten však čtyřmi získanými míči v řadě odvrátila a mohla se soustředit na tie-break. Ve zkrácené hře sice prohrávala 0:2, poté ovšem získala pět balónků za sebou, což bylo rozhodující. Při prvním mečbolu se tenistky dostaly do výměny, ve které paraguayská hráčka vyhodila svůj úder až za základní lajnu, díky čemuž mohla Markéta Vondroušová slavit čtvrtý titul v letošním roce!

Na konci června osmnáctiletá tenistka se vítězstvím v Trnavě posune poprvé v kariéře mezi TOP 100 hráček světa, konkrétně by se měla objevit na 94. místě.

Finále dvouhry 

MARKÉTA VONDROUŠOVÁ [6] - Verónica Cepedeová Roygová (PAR) 7:5 7:6 (3)