WTA

Útok na druhou příčku se odkládá: Plíšková naopak může o jedno místo klesnout

- Ivo Horký

Měl to být její velký den, ale nevyšlo to. Útok Karolíny Plíškové na druhé místo světového žebříčku se odkládá. Ukrajinka Svitolinová, její oblíbená soupeřka, ji tentokrát přehrála a ve čtvrtfinále ukončila její tažení turnajem v Římě. Naopak v případě triumfu může Češku odsunout z třetí pozice Rumunka Halepová.

Nebyla ve své kůži a od začátku utkání nestíhala. Co na tom, že nad Ukrajinkou vyhrála pět zápasů ze šesti – tentokrát bleskově prohrávala 0:4 a první sadu po půlhodině ztratila. Navzdory zlepšení ve druhém setu, kdy vedla 5:3 a v tie-breaku měla dokonce tři setboly, opět neuspěla.

Důvod porážky? Tristní úspěšnost prvního podání (jen 46 %), navíc v klíčových chvílích se jí nedařilo – soupeřka odvrátila šest z devíti brejkbolů.

Plíšková tak zůstane ve světovém žebříčku nadále za Němkou Kerberovou i těhotnou Američankou Serenou Williamsovou. Navíc v případě římského triumfu se před ni dostane Halepová. Sen o brzkém ataku tenisového trůnu se tak pomalu rozplývá. Nebo snad předvede Karolína v grandslamové Paříži velkou jízdu?