Dítě grandslamových vítězů: Bude mít Fognini následovníka?

- Radek Štohl

Je na světě! Fabio Fognini a Flavia Pennettaová dnes mohli oznámit radostnou novinku, na kterou čekali devět měsíců. Bývalá profesionální tenistka, která před rokem a tři čtvrtě získala titul z US Open, porodila v pátek ráno svému manželovi první společné dítě, syna Federica. Maminka i chlapeček jsou podle prvních informacích v pořádku.

Slavná dvojice se spolu zná již od dětství, dohromady se však dala teprve 11. února 2014. Přesně o osmadvacet měsíců později se pár již zasnoubil, když církevní obřad, na kterém nechyběli další italští tenisté včetně Simona Boleliho či Sary Erraniové, proběhl v Ostuni, blízko rodiště Pennettaové. Bývalá nejlepší deblistka světa ukončila po sezóně 2015 kariéru a tak se dalo očekávat, že by tento pár mohl v příštím roce zapracovat na miminku.

To se také podařilo. V polovině prosince minulého roku šťastná Italka oznámila, že se svým manželem očekávají potomka. Toho nakonec šťastná maminka porodila 19. května letošního roku okolo čtvrté hodiny ranní. U porodu podle dostupných informací nechyběl ani Fognini, který tento týden na turnaji Masters v Římě vyřadil Andy Murrayho. Třicetiletý bouřlivák však ve čtvrtek prohrál s Alexandrem Zverevem 3:6 3:6.

„S radostí Vám oznamujeme, že se nám dnes narodil syn Federico. Maminka i chlapeček jsou v pořádku,“ uvedl na svém twitterovém účtu hrdý tatínek, bývalý třináctý nejlepší tenista světa.