Můj nejlepší letošní zápas na antuce, hlásí spokojená Plíšková. Stane se novou světovou dvojkou?

- Jan Havlovic

Zdá se, že Karolína Plíšková našla na antuce formu! Na prestižním turnaji v Římě přidala i druhou výhru a po skalpu Timey Bacsinszké se může těšit na své dosavadní největší čtvrtfinále na antuce. Česká tenistka může navíc překonat další milník ve své kariéře. V případě vítězství nad Jelinou Svitolinovou se poprvé v kariéře posune na pozici světové dvojky!

Bezmála šest let čeká český tenis na svou reprezentantku, které by se podařilo proniknout mezi dvě nejlepší hráčky světa. Naposledy se to podařilo v říjnu roku 2011 Petře Kvitové, která se po vítězství na Turnaji mistryň vyhoupla na post světové dvojky.

Karolína Plíšková bude útočit na pozici druhé nejlepší hráčky světa na antuce v Římě, tedy na povrchu, který rozhodně nepatří mezi její oblíbené.

V italské metropoli se však zatím české tenistce daří a její agresivní hra na soupeřky platí. Naposledy pocítila rychlost úderů ranařky z Loun Švýcarka Timea Bacsinszká, kterou Plíšková porazila ve dvou setech (6:1, 7:5). „Jsem moc spokojená i s předvedenou hrou. Byl to určitě můj nejlepší letošní zápas na antuce,“ lebedila si vítězka turnajů v Brisbane a Dauhá v rozhovoru pro své oficiální stránky

Nyní čeká Karolínu Plíškovou zatím její největší zápas na antukovém povrchu. Soupeřka? Jelina Svitolinová. Ukrajinskou tenistku dokázala Češka již pětkrát porazit, z čehož dvakrát na antuce. „Pro mě je každý zápas na antuce těžký, Svitolinová má zatím skvělou sezonu,“ připomněla finalistka loňského US Open úspěchy své příští soupeřky, která vyhrála v letošní sezoně turnaje v Tchaj-peji, Dubaji a Istanbulu.

„Lehké to určitě nebude, ale když navážu na výkon z osmifinále, mohla bych uspět,“ věří česká tenisová jednička.