Mášo, jsem s tebou! Benešová vyjádřila podporu Šarapovové

- Jan Havlovic

Návrat Marie Šarapovové, která se vrací po odpykání patnáctiměsíčního trestu za užití zakázaného meldonia na okruh WTA, řeší v posledních týdnech celý tenisový svět a zdá se, že tomu nebude jinak ani v blízké budoucnosti. „Olej do ohně“ nyní přilila bývalá česká fedcupová reprezentantka Iveta Benešová, která, dle obsahu jejího tweetu, ruskou tenistku v jejím návratu podporuje!

Čeští tenisté se až na výjimky k tomuto tématu příliš nevyjadřovali. Své k tomu řekla Barbora Strýcová, která má rovněž s podobnou situací zkušenosti. „I mně by se tehdy divoké karty hodily, ale nejmenuju se Šarapovová,“ rýpla si česká fedcupová reprezentantka, které po odpykání půlročního patřilo 230. místo v žebříčku. Dokázala se vrátit mezi nejlepší a nyní je na 21. pozici.

Podobně hovořila také Andrea Hlaváčková, která zastává názor, že by měla platit pro ruskou třicátnici stejná pravidla jako pro ostatní tenistky, co se vrací po dopingovém prohřešku.

O to překvapující bylo sdělení Ivety Benešové, která prostřednictvím svého oficiálního twitterového účtu vyjádřila podporu pětinásobné grandslamové šampionce. „Podporuji Marii Šarapovovou v jejím návratu na kurty. Z mé zkušenosti vím, že byla vždy velmi milá,“ překvapila vítězka dvou turnajů na okruhu WTA.

„Nerozumím jistým tenistům a jejich komentářům!!“ pokračovala Benešová, jejíž tweet měl mezi followery bývalé 25. hráčky světového žebříčku velký ohlas.

Šarapovovou podpora od Benešové zcela jistě potěší, neboť musela v posledních dnech zkousnout neudělení divoké karty na Roland Garros. Prezident francouzské tenisové federace Bernard Giudicelli, který žádosti ruské tenistky nevyhověl, se dočkal pozitivních ohlasů z řad tenisových osobností i samotných fanoušků. (více ZDE)