Empire Slovak Open 2017: Vondroušová smetla nasazenou jedničku, Voráčovou postoupila do finále čtyřhry

- Jan Havlovic

V pátek se na trnavském Empire Slovak Open představí dvě české tenistky! Sedmnáctiletá Markéta Vondroušová čekala v dřívějším zápase čtvrtfinále velká výzva v podobě souboje s nasazenou jedničkou Yaninou Wickmayerovou z Belgie, se kterou si ovšem poradila velmi snadno, když zkušenější hráčku porazila dvakrát. Zkušená Renata Voráčová se k večeru prala společně se svou parťačkou Čchuang o postup do finále čtyřhry, který jí také nakonec po dvou setech vyšel.

Vondroušová nedala Wickmayerové žádnou šanci

Markéta Vondroušová pokračuje ve skvělých výsledcích v letošní sezóně i na turnaji nižší kategorie v Trnavě. Česká tenistka v prvním kole na slovenském turnaji ztratila jedinou hru proti domácí Tereze Mihalikové, aby následně porazila i 115. hráčku světa Alison van Uytvanckovou 6:4 6:3. V boji o semifinále jí o další dva dny později čekal duel s Yaninou Wickmayerovou.

V utkání s nasazenou jedničkou se Vondroušová dočkala prvního brejku v zápase v páté hře, na který navázala i v sedmém gemu. Jelikož sedmnáctiletá Češka v úvodním setu neztratila ani jednou servis, vyhrála tento set 6:2. V současné době 109. hráčka světa se ujala brzkého vedení i ve druhé sadě, když soupeřce vzala podání v první hře tohoto dějství. Když se k tomu přičetl i brejk v páté hře, nebyl pro příští měsíc osmáctiletou tenistku problém tento zápas dovést do vítězného konce.

"Hrála jsem dobře, ona spíše dávala rány. V důležitých chvílích kazila returny, což mi docela pomohlo. Myslím, že jsem odehrála dobrý zápas," uvedla po výhře spokojená Vondroušová. "Všechny gemy byly docela vyrovnané, takže to nebylo úplně tak, jak tento výsledek vypadá.

Alexandrovová přehrála Watsonovou

Do semifinále v Trnavě se probojovala i Jekatěrina Alexandrovová, která ve čtvtfinále zdolala Heather Watsonovou 6:4 4:6 6:2. 

V prvním setu byla Alexandrovová sice o brejk pozadu, když prohrávala 1:3. Průběh setu však dokázala otočit, když rozhodující chvíle přišla v devátém gemu, ve kterém vzala soupeřce potřetí v tomto setu servis. Druhá sada nabídla první brejk v sedmé hře, když třetí nasazená mohla podávat na 5:3. Soupeřka však zabrala a třemi hrami v řadě otočila set ve svůj prospěch. Ten vyhrála 6:4. Ve třetím setu mladší hráčka vzala protihráčce podání ve třetí hře. Na tento okamžik dokázala navázat i v sedmé hře, po které při vlastním podání ukončila čtvrtfinálový duel.

"Mám za sebou těžký utkání ve třech setech, i když jsem ho mohla ukončit už ve dvou. Obě dvě jsme hráli dobře a s tímto duelem jsem spokojená," řekla po zápase spokojená Alexandrovová. 

V semifinále narazí na Markétu Vondroušovou, kterou porazila letos v březnu ve Francii. "Byl to těžký zápase ve dvou setech. Nyní hraje dobře, takže nevím, jak se to vyvine."

Čtvrtfinále dvouhry

Veronica Cepedeová Roygová (PAR) [5] - Kurumi Naraová (JPN) [4] 7:5 6:4
Yanina Wickmayerová (BEL) [1] - MARKÉTA VONDROUŠOVÁ [6] 2:6 2:6
Jekatěrina Alexandrovová (RUS) [3] - Heather Watsonová (GBR) [7] 6:4 4:6 6:2
Katěryna Kozlovová (UKR) - Anastasia Potapovová (RUS) 1:6 2:6

Semifinále čtyřhry

Voráčová postoupila do druhého finále v řadě

Renata Voráčová prožívá skvělý týden. Na minulém turnaji v Cagnes-Sur-Mer došla až do finále, kde společně s Olaruovou prohrály až v boji o titul. Probíhající podnik ve slovenské Trnavě přináší Voráčové další finále, do kterého se tentokrát probojovala s Čchuang. 

V semifinálovém duelu česko-čínský pár narazil na dvojici Irigoyenová, Wickmayerová, kterou porazil dvakrát 6:2. První set nabídl pro favoritky duelu tři brejky, díky kterým vyhrály 6:2. V tom druhém sice prohrávaly 1:2 s brejkem pozadu, přesto dokázaly uhrát pět her v řadě a tím se dostat až k boji o titul. V něm se třetí nasazené střetnou s párem Broadyová, Watsonová.

Irigoyenová, Wickmayerová (ARG, BEL) - Čchuang (TPE), VORÁČOVÁ [3] 2:6 2:6

Empire Slovak Open den po dni:

Čtvrtek 18.5.:

Empire Slovak Open 2017: Voráčová postupuje do semifinále čtyřhry

Středa 17.5.:

Empire Slovak Open 2017: Vondroušová pomstila Martincovou a prošla do čtvrtfinále

Úterý 16.5.:

Empire Slovak Open 2017: Martincová s van Uytvanckovou schytala kanára, Kilnarová padla s turnajovou jedničkou

Je to moje noční můra, řekla Martincová o van Uytvanckové

Češtinu trénuji s holkama na turnajích, směje se Čechoameričanka Nicole Melicharová

Pondělí 15. 5.:

Empire Slovak Open 2017: Vondroušová ztratila na úvod jediný gem, Kilnarová si vybojovala účast v hlavní soutěži

Neděle 14. 5.:

Empire Slovak Open 2017: Kilnarová prošla do finále kvalifikace, Hradecká ve druhém setu vzdala

Rozjetou Hradeckou zastavilo zranění. Dál už to nemělo cenu, řekla

Sobota 13.5.:

Empire Slovak Open 2017: Hradecká s Kilnarovou postupují kvalifikací, Pantůčková uhrála jediný gem

Na ségru ne! Znamená pro mě všechno, říká Gabriela Pantůčková o soubojích se sestrou Magdalénou