UniCredit Czech Open navýšil dotaci, tradiční exhibici budou hrát Krpálek či Železný

- Jakub Slunečko, David Soumar, Petr Šístek

Nadcházející ročník největšího mužského tenisového turnaje na území České republiky, prostějovský challenger UniCredit Czech Open, byl představen na tiskové konferenci. Kromě tradičně vynikajícího hráčského obsazení se fanoušci mohou těšit i na sobotní exhibici, jejímiž aktéry budou Jan Železný, Lukáš Krpálek či Miloslav Mečíř.

Od 5. do 10. června se uskuteční již čtyřiadvacátý ročník prostějovského turnaje. I tentokrát bude jeho hlavním partnerem společnost UniCredit Bank. „Jsme rádi, že máme takové partnery, kteří s námi dlouhodobě tak významné akce pořádají,“ chválí si spolupráci manažer pořádající agentury Miroslav Černošek.

„Vyskytl se jediný zádrhel. Dohodli jsme se na tom, že ambasadorem turnaje bude Radek Štěpánek. Bohužel v době, kdy jsme se domlouvali na tom, že by v Prostějově určitě startoval, tak přišla situace v Miami, kdy si poranil záda a musel na operaci. Ambasadorem ale každopádně zůstává,“ ujišťuje Černošek.

„Vždycky se snažíme turnaj oživit nějakou exhibicí. Letos jsme přijali vizi, že nejen tenisoví olympijští vítězové ukáží, jak umí hrát tenis. Počítáme s tím, že nastoupí Miloslav Mečíř, Jan Železný, Lukáš Krpálek a čtvrtým měl být nositel bronzové medaile Radek Štěpánek. V tuto chvíli řešíme, kdo by jej mohl nahradit, aby splňoval mnou nastavená kritéria, tedy že by se mělo jednat o olympijského medailistu, protože v Česku už takový hráč není,“ vysvětluje úspěšný manažer.

I tentokrát se fanoušci mohou těšit na vynikající hráčské obsazení. „Věřím, že kvalita hráčského pole je velice slušná. Máme nejlepší cut-off za poslední dobu,“ hodnotí Černošek. „Pevně věřím, že tento ročník bude tak dobrý, jako byly všechny ročníky předešlé,“ věří generální ředitel společnosti UniCredit Jiří Kunert. Významnost turnaje svými slovy potvrzuje i Ivo Kaderka. „Turnaj je pro mě a Český tenisový svaz výkladní skříní českého tenisu,“ hlásí prezident Českého tenisového svazu.

Zavedený turnaj se ale nevyhnul kosmetickým změnám. „Díky UniCredit Bank jsme zvýšili dotaci turnaje opět na nejvyšší možnou, protože ATP posunulo dotace challengerů. Mezi hráče tedy bude rozděleno 127 tisíc eur a zůstávají i stejné body. A vzhledem k tomu, že byly upraveny kalendáře ATP a WTA, tak došlo k drobné změně termínu a hlavní soutěž začne 5. června,“ vysvětlovala ředitelka turnaje Petra Černošková. UniCredit Czech Open bude rovněž vysílán Českou televizí a nabídne také bohatý doprovodný program, jenž zahrnuje kupříkladu dětský den na prostějovském náměstí, který je na programu v pondělí 5. června.