VIDEO: Festival prohozů či Goffinův úder z otočky! Jaké byly nejlepší výměny Masters v Madridu?

- Petr Šístek

Mutua Madrid Open, čtvrtý podnik Masters letošní sezony, nabídl další týden skvělého tenisu a krásných zápasů. Opět nebyla nouze o spektakulární výměny a ty nejlepší z nich můžete zhlédnout ve videu.

Kyrgios smečí zasadil hřebíček do rakve bratrům Bryanovým

Bratři Bryanové v Madridu plnili roli druhých nasazených a ve čtvrtfinále proti Jacku Sockovi a Nicku Kyrgiosovi ovládli první sadu v tiebreaku. Ve druhém dějství ale za stavu 5:6 čelili nepříznivému stavu 15:30. Již se zdálo, že v gemu dokáží srovnat stav, když Nick Kyrgios dokázal nekompromisně zasmečovat na první pohled velmi obtížný míč a Bryanové mohli na síti jen smutně sledovat, jak dopadá před základní čáru.

Nadal prohodil Goffina z hluboké defenzivy

David Goffin ve čtvrtfinále srdnatě vzdoroval Rafaelu Nadalovi, kterého ve druhém setu za stavu 2:4 a 0:15 dokázal pestrou celodvorcovou hrou a následným bekhendem po čáře dostat pod tlak. Rafael Nadal ale dokázal odpovědět parádní bekhendovým prohozem, na který Goffin nemohl dosáhnout!

Goffin odpověděl na lob parádním úderem z otočky

V tomtéž gemu David Goffin čelil brejkbolu svého španělského soupeře. Belgičan se po kratším forhendu Nadala vydal na síť, avšak Mallorčan na jeho bekhend po čáře tentokrát odpověděl lobem. Goffinovi bylo brzy jasné, že na něj nedosáhne, dokázal jej ale doběhnout a soupeře i fanoušky překvapil parádním křížným bekhendem zahraným z otočky!

Cuevas šokoval Zvereva famózní zadovkou

Pablo Cuevas hrál v Madridu ve vynikající formě a ve druhé sadě čtvrtfinálového utkání s Alexandrem Zverevem naplno oslnil svým tenisovým umem. Nejprve si soupeře kraťasem přitáhl k síti, avšak Němec odpověděl dalším zkrácením hry, které uruguayský tenista doběhl jen s velkými obtížemi. Zdálo se tak, že Zverevův následný lob již Cuevas vrátit na druhou stranu dvorce již nedokáže, ten ale parádním úderem, k němuž je nutná výjimečná práce zápěstí, soupeře zády k síti prohodil!

Thiem si vypracoval setbol nechytatelným stopvolejem

Dominic Thiem se ve finále snažil Rafaelu Nadalovi oplatit porážku z Barcelony a v tiebreaku předváděl se španělským favoritem parádní podívanou. Za velmi důležitého stavu 7:7 dobře zaservíroval a následným forhendem se snažil dostat soupeře pod tlak, ten ale vyslal proti na síť nabíhajícímu rakouskému hráči velmi nepříjemný forhend. Thiem si s ním ale poradil nejlépe, jak mohl. Míček z jeho rakety dopadl těsně za síť, za což byl odměněn setbolem.