Empire Slovak Open 2017: Vondroušová ztratila na úvod jediný gem, Kilnarová si vybojovala účast v hlavní soutěži

- Petr Šístek, Filip Lefenda

OD NAŠEHO ZPRAVODAJE Z TRNAVY – Markéta Vondroušová bude tento týden na Empire Slovak Open bojovat o premiérový průnik do první světové stovky a svou pouť zahájila proti domácí na divokou kartu startující Tereze Mihálikové, které v utkání prvního kola povolila jen jeden uhraný gem. České zastoupení v hlavní soutěži, v níž se kromě zmíněné Vondroušové figuruje již pouze Tereza Martincová, se podařilo rozšířit Monice Kilnarové, která ve finálovém kole kvalifikace přehrála Lauru Svatíkovou. V úvodním kole turnaje čtyřhry se v pondělí představily tři české tenistky, z postupu se ale žádná neradovala.

Vondroušová ztratila na úvod jen jediný gem

Markéta Vondroušová vstoupila do stotisícového turnaje v Trnavě ve velkém stylu, když v utkání úvodního kola povolila domácí Slovence Tereze Mihálikové, která startovala na divokou kartu, jen jeden uhraný gem a po výhře 6:0 a 6:1 tak postoupila do osmifinále. Sedmnáctiletá nasazená šestka ztratila v utkání po prvním servise jedinou výměnu a nečelila žádnému brejkbolu.

„Některé gemy byly docela vyrovnané, ale většinu jsem vyhrála lehce. Ten poslední byl docela těžký, tam bylo asi šest shod,“ smála se po utkání jeho sedmnáctiletá vítězka. 

Kilnarová se kvalifikovala do hlavní soutěže

Monika Kilnarová ve finálovém kole kvalifikace turnaje Empire Slovak Open v Trnavě přehrála domácí Lauru Svatíkovou po setech 6:2 a 7:6(5). Česká tenistka si na začátku zápasu rychle vypracovala vedení 4:0 a první set nakonec bez potíží získala. Ve druhém dějství Kilnarová dvakrát přišla o výhodu brejku a sada tak dospěla do tiebreaku, který ale rodačka z Ostravy vyhrála poměrem 7:5. "Myslím, že dneska jsem nehrála moc dobře. Moc jsem necítila údery, dělala jsem zbytečné chyby, ale jsem ráda, že jsem to tam nějak doklepla," zhodnotila Kilnarová utkání v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Melicharová ve finále kvalifikace přehrála Hončovou

Brněnská rodačká Nicole Melicharová reprezentující Spojené státy americké se ve finálovém kole kvalifikace utkala s domácí Michaelou Hončovou, kterou přehrála po setech 6:4, 1:6 a 6:4. "Byl to velký boj, hrály jsme přes dvě hodiny. V prvním setu jsem byla více agresivní a byl to fantastický tenis. Ve druhé sadě se ale soupeřka zlepšila, začala diktovat hru a měla jsem s tím problém. Takže jsem si ve třetím setu říkala, že pokud chci vyhrát, tak musím hrát agresivněji opět já a vyšlo to," prozradila Tenisovému světu.

Hrdinová s Kunčíkovou v deblu dohrály

České deblistky Eva Hrdinová a Lenka Kunčíková skončily na turnaji ve slovenské Trnavě hned v úvodním kole. V tom Češky startující na divokou kartu nestačily na druhé nasazené Srbky Aleksandru Kruničovou a Ninu Stojanovičovou, s nimiž za necelou hodinu prohrály 1:6, 4:6.

Ve čtyřhře neuspěla ani Kramperová

Ani třetí česká deblová zástupkyně neslavila v rámci pondělního programu na turnaji v Trnavě postup do dalšího kola. Kateřina Kramperová, která na antukovém podniku s dotací 100 tisíc amerických dolarů startovala po boku Rosalie van Der Hoekové z Nizozemska, prohrála s Ukrajinkou Fominovou a Ruskou Jašinovou 2:6 a 5:7.

Finále kvalifikace dvouhry

Nicole Melicharová (USA) - Michaela Hončová (SVK)[7] 6:4, 1:6, 6:4
MONIKA KILNAROVÁ - Laura Svatíková (SVK) 6:2, 7:6(5)
Viktoria Kamenská (RUS)[3] - Nicoleta Dascaluová (ROU)[6] 1:6, 6:4, 6:4
Antonia Lottnerová (GER)[2] - Pia Konigová (AUT) 6:1, 6:3

1. kolo hlavní soutěže dvouhry

Olga Govorcovová (BLR) - Anastasia Potapovová (RUS) 6:2, 3:6, 4:6
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ [6] - Tereza Miháliková (SVK)[WC] 6:0, 6:1
Viktorija Tomová (BUL) - Heather Watsonová (GBR)[7] 1:6, 3:6
Tamara Korpatschová (GER) - Barbara Haasová (AUT) 7:6(4), 7:5

1. kolo čtyřhry

HRDINOVÁ, KUNČÍKOVÁ [WC] - Kruničová, Stojanovičová (obě SRB)[2] 1:6, 4:6
Melicharová (USA), Smithová (GBR) - Fettová (CRO), Gibbsová (USA) 6:2, 4:6, 10:4
KRAMPEROVÁ, van Der Hoeková (NED) - Fominová (UKR), Jašinová (RUS) 2:6, 5:7

Empire Slovak Open den po dni:

Neděle 14. 5.:

Empire Slovak Open 2017: Kilnarová prošla do finále kvalifikace, Hradecká ve druhém setu vzdala

Sobota 13.5.:

Empire Slovak Open 2017: Hradecká s Kilnarovou postupují kvalifikací, Pantůčková uhrála jediný gem