Bude hrát na Roland Garros? Federer nechává fanoušky v nejistotě, začne ale trénovat na antuce

- Petr Šístek

Ve středu 10. května měl Roger Federer oznámit, zda se zúčastní druhého grandslamu letošní sezony, Roland Garros. Švýcarský tenista zatím nezveřejnil definitivní rozhodnutí, avšak na povrch vyplavalo několik zajímavých informací.

Poslední týden Federer strávil v oblíbené Dubaji, kde spolu s talentovaným krajanem Antoine Bellierem trénoval na tvrdém povrchu. 634. hráč světového žebříčku se o cennou zkušenost podělil na svém Twitteru.

Mohlo by se zdát, že trénink na tvrdém povrchu v době, kdy ostatní přední světoví hráči zápolí na antukových dvorcích, spíše nasvědčuje skutečnosti, že Federer účast na pařížském grandslamu neplánuje. Legendární Švýcar ale tento tréninkový program avizoval již po svém triumfu na Masters v Miami. Ostatně, s přípravou v Dubaji má vítěz letošního Australian Open velmi dobré zkušenosti a rád se do Spojených arabských emirátů vrací.

Zároveň ale přišel s velmi pozoruhodnou informací francouzský deník L’Equipe, jemuž se podařilo od pořadatelů Roland Garros zjistit, že si Roger Federer objednal 36 sad speciálních antukových míčků Babolat, s nimiž se bude hrát i letos v Paříži. Vše tak nasvědčuje tomu, že Švýcar plánuje v nejbližší době začít trénovat na antuce. Zda se ale opravdu na druhém grandslamu sezony představí, to bude záležet až na jeho pocitech, neboť se před měsícem nechal slyšet, že jej operované koleno, kvůli němuž vynechal polovinu loňské sezony, nejvíce trápilo právě na antuce.

Ačkoliv se švýcarský tenista na kurtech v oficiálním soutěžním zápase nepředstavil od svého březnového triumfu na Masters v Miami, stále vévodí průběžnému žebříčku dle počtu získaných bodů v této sezoně. Již v Madridu jej může předstihnout Rafael Nadal, avšak aktuálně třetí Stan Wawrinka na něj má propastnou ztrátu 2445 bodů.