Za divokou kartu se Copil řediteli turnaje odvděčil smečí do hlavy! Madrid opět bouřil smíchy

- Filip Lefenda

Turnaj v Madridu letos zkrátka baví, o úsměvné momenty není absolutně nouze. Ten, který se zrodil během úterního střetnutí mezi světovou jedničkou Andym Murraym a na divokou kartu startujícím Mariusem Copilem, ale bezesporu vede! Rumun startuje na antukovém turnaji Masters díky divoké kartě od organizátorů, v jejichž čele je osmasedmdesátiletý turnajový ředitel Manuel Santana. A právě ten dnes od něj ve své lóži schytal nenadálý úder míčkem do hlavy. Jaká to ironie...

Hrál se začátek druhého setu. Ten první skončil očekávaným vítězstvím britského favorita v poměru 6:4, v tom druhém vedla světová jednička 2:1, avšak šestadvacetiletý rumunský oponent disponoval gembolem na srovnání stavu. Pro jeho proměnění si Marius Copil, 104. hráč žebříčku ATP, došel na síť, odkud výměnu ukončil ráznou smečí.

Jenže co se nestalo! Míček z Rumunovy rakety si našel paradoxně hlavu muže, kterého byste za situace, kdy na podobně prestižním turnaji startujeje na divokou kartu, zrovna naštvat nechtěli. Adresátem Copilova projektilu byl sám Manuel "Manolo" Santana, osmasedmdesátiletý ředitel celého turnaje, který jeho start v hlavní soutěži posvětil.

Někdejší vítěz pěti grandslamových turnajů se zdál zprvu poněkud otřesen, rychle se ale vzpamatoval a bral za ovací hlediště celou situaci s humorem. Copil se mu na dálku gestem omluvil. 

Další jeho údery už takovou přesnost neměly. Copil prohrál s Murraym po setech 4:6, 3:6, na turnaji dohrál a Santanovi se v tu chvíli dost možná ulevilo...