Hlavně chci zůstat zdravý, mění priority pro tento rok Raonic

- Jan Vojkůvka

Sezónu plnou zdravotních problémů, kvůli nimž musel skrečovat finále v Delray Beach, nehrál Masters v Indian Wells a vynechal i úvod antukové sezony, prožívá Kanaďan Milos Raonic. Pro zbytek sezony tak mění své cíle, kterým bylo původně vylepšení žebříčkového maxima, tedy posun na druhé místo světa.

Šestadvacetiletý Raonic je v současnosti na žebříčku ATP na šesté pozici. Kvůli zranění stehna musel vynechat Indian Wells či Monte Carlo a na kurtu nestál od 24. března, kdy postoupil do třetího kola v Miami. Do něho však už nenastoupil.

Vrací se na turnaji v Istanbulu, kde hraje poprvé v kariéře a podařilo se mu po volném losu v prvním kole na úvod přetlačit Aljaže Bedeneho, jehož přehrál 6:7 (5), 6:3, 7:6 (3). Na tiskové konferenci následně poodhalil své nové cíle v sezoně. A asi nikoho příliš nepřekvapí.

„Hlavní prioritou je zůstat zdravý. Prioritou číslo dva je zkusit vyhrát všechny zápasy, které odehraji,“ řekl v Istanbulu, kde se během své kariéry ještě nepředstavil a užívá si oblibu místního publika. „Lidé jsou tu velmi milí a pohostinní. Podmínky jsou tu skvělé a je hezké vidět tolik dětí na tribunách,“ potěšilo Raonice.

Dalším soupeřem kanadské hvězdy bude Australan Bernard Tomic. O postup do semifinále bude velkým favoritem, ostatně o dva roky mladšího Australana ve všech čtyřech doposud odehraných zápasech porazil.