Servis na mečbol na čtvrtý pokus? Hlavně že jsem to dotáhla, usmívala se Siniaková po tříseťáku

- David Soumar

Druhý zápas, druhé drama. Kateřina Siniaková na J&T Banka Prague Open opět bojovala o postup ve třísetové bitvě. Nakonec po Koviničové dokázala přehrát i houževnatou ruskou kvalifikantku. Přitom moc nevěděla, co od Natalie Vichljancevové čekat. „Věděla jsem jen, že jde v žebříčku nahoru a daří se jí. Začátek jsem pak nechytla,“ nadechovala se Češka k hodnocení výhry, kterou získala po těsných sadách 4:6, 6:4 a 6:4.

Opět to byl boj. Ale ani druhé kolo na pražském turnaji WTA nedokázalo připravit českou tenistku u úsměv od uchu k uchu. „Byl to ale skutečně hodně těžký zápas. Dost jsem to prožívala. Soupeřka mi skoro vůbec nedávala šanci. Pořád do toho chodila,“ spustila Siniaková na tiskové konferenci. 

Rusce se vyvedl především vstup do utkání. Siniakovou připravila o servis a rychle vedla 3:0. „Začátek jsem nechytla. Pak jsme se do hry dostala, což bylo hlavní,“ uváděla domácí vítězka. Mladá kvalifikantka na okruhu ještě nemá velké jméno a poměrně velkou nezmámou byla i pro Siniakovou. „Úplně jsme ji neznala. Věděla jsem jen, že jde v žebříčku nahoru a daří se jí. Od týmu jsem se dozvěděla, že hraje hodně rychle,“ uvedla Siniaková. 

Rodačka z Hradce Králové se tak pořádně nadřela. Už podruhé její duel na turnaji J&T Banka Prague Open rozhodoval třetí set. „Pořád lepší vyhrát ve třech než prohrát ve dvou. Všechny zápasy jsou těžké. Je třeba o výhry hodně bojovat,“ vysvětlovala. 

Nervy to pro diváky i samotnou Siniakovou byly až do poslední chvíle. Na mečbol totiž zkazila první servis, následné dva se otřely o pásku. Zaservírovala tak až na čtvrtý pokus. Nepříjemnou chvíli jakoby snad z hlavy vytěsnila. „Poslední výměna nebyla přes prasátko, ne?“ smála se. „Už si to asi nepamatuji. Jsem ráda, že jsem si to uhrála. Protože 5:4 ve třetím setu, můj servis... Člověk už to chce dokončit.“

Proti mladší soupeřce si mohla všimnout i drobné paralely. Loni startovala na divokou kartu a přála si, aby se její pozice do příštího roku vylepšila. „Loni jsem musela s divokou kartou obhajovat semifinále. Letos stojím tady jako osmá nasazená a už se na to můžu dívat z té druhé strany,“ říkala spokojeně. „Mladší se derou nahoru. Už se to trochu otáčí. Na okruhu WTA už jsem čtvrtým rokem. Už můžu říct, že sem patřím.“

Jisté je i to, že i ve čtvrtečním programu bude český souboj. Siniaková ve čtvrfinále vyzve Barboru Strýcovou. „Bude to těžké. Už jsem tady jedno čtvrtfinále proti Báře hrála – dva roky zpátky. Je to nepříjemné hrát proti Češce. Na druhou stranu aspoň jedna bude v semifinále. To je dobrá zpráva,“ uzavřela optimisticky.