Kristýna Plíšková a její soužití s hokejistou: Nenahrávej, dávej góly!

- Jakub Slunečko

Hokej a tenis jsou dva národní sporty, které se navzájem těžko chápou. Stejně tak to má občas tenistka Kristýna Plíšková se svým přítelem – hokejistou Dominikem Volkem. „Já jsem z tenisu trochu sobec a jsem zvyklá hrát sama za sebe,“ přiznává se smíchem Plíšková. O tenisově-hokejovém vztahu se rozpovídala v rozhovoru pro Tenisový svět.

Neměli to k sobě nikdy moc daleko. Zatímco Plíšková trénovala na kurtech v pražské Stromovce, o kousek dál se v hale Sparty učil hokej o dva roky mladší Dominik Volek. Není divu, že se nakonec dali dohromady. „Hokeji nerozumím, já se sotva udržím na bruslích. Ale kecám mu do toho hodně,“ směje se Plíšková.

Ne že by hokej neznala – před několika lety randila i s brankářem Michalem Neuvirthem – příčí se ale její tenisové nátuře. „Z tenisu jsem trochu sobec a jsem zvyklá hrát sama za sebe. V hokeji je to ale jiné. Když hraje, tak ho pořád vybízím, ať nenahrává a dává jenom góly,“ vykresluje svou typickou hokejovou radu k Dominiku Volkovi.

Ten se na Plíškovou většinou jen nechápavě dívá. „Vím, že je to úplně jiný sport než tenis. Ale hokejisti mají všechno naservírované, což v tenise úplně není. Takže v tom jim nerozumím. Jinak jsou to celkem normální lidi,“ popisuje Plíšková se smíchem.

Vztahy tenistek bývají většinou kvůli cestování po celém světě dost komplikované. Stejně je na tom i soužití mezi Kristýnou Plíškovou a Dominikem Volkem, které čeká období nejistoty. „Dominik se rozhodl, že si dá půlroční pauzu, to bylo pro náš vztah dobré, protože jsme byli furt spolu,“ říká Plíšková. „Ale nevím, jak to bude dál. Plánuje začít znovu a dost záleží, kde bude hrát. Když bude v Praze, tak to bude dobré, všechno ostatní se vztahem úplně zkombinovat nejde,“ přiznává tenistka, která s dvojčetem Karolínou nedávno oslavila 25. narozeniny.

Tu teď symbolicky překonala, když po dlouhé době zase skončila na turnaji lépe než sestra – světová trojka. Na domácím podniku J&T Banka Prague Open skončila Karolína v prvním kole, kdežto Kristýna došla už do čtvrtfinále, ve kterém se utká s překvapením turnaje, Brazilkou Beatriz Haddad Maiovou.

 Přijde zafandit i přítel Dominik?

 

Ahoooj za mesic? vybral si dobre,nez ho zacnu stvat uz sem zase pryc?

Příspěvek sdílený Kristyna Pliskova (@kristynapliskova),Čec 8, 2016 v 9:27 PDT