Šafářová po odstoupení z J&T Banka Prague Open: Mám za sebou angínu, snad se brzy vrátím

- Jiří Vachtl

Lucie Šafářová obhajovala na turnaji J&T Banka Prague Open loňské vítězství. Cesta české tenistky letošním ročníkem však končí už po prvním utkání. Šafářová totiž do zápasu druhého kola proti Kristýně Plíškové už nezasáhne. Třicetiletá tenistka musela kvůli zdravotním komplikacím odstoupit z turnaje.

Lucie Šafářová dnes měla uzavřít program na centrálním dvorci utkáním s Kristýnou Plíškovou. Na český duel však nedojde. Krátce po zahájení středečního hracího dne na J&T Banka Prague Open oznámila Šafářová své odstoupení z turnaje. „Minulý týden jsem prodělala spálovou angínu, chodila jsem na injekce penicilinu."

Šafářová dobrala antibiotika teprve před dvěma dny, ale stejně se rozhodla v Praze startovat. „Nakonec jsem se rozhodla, že to zkusím, že to třeba bude dobré," prozradila. Ve včerejším duelu, který uzavíral program na centrálním dvorci, pak po třísetové bitvě přemohla Slovenku Kristinu Kučovou. „Necítila jsem se úplně ideálně ani jsem neměla dostatek tréninku, ale nějak jsem se s tím včera poprala," zhodnotila Šafářová své utkání 1. kola. 

Do dnešního programu na J&T Banka Prague Open však už obhájkyně triumfu nezasáhne. „Můj stav se dnes trochu zhoršil a bohužel musím odstoupit," řekla Šafářová před novináři. Na očekávaný český duel tak nedojde. Šafářová však doufá ve svůj brzký návrat na tenisové dvorce. „Doufám, že to bude dobré a že se brzy vrátím do turnajového procesu," uvedla. Třicetiletá tenistka by měla už o tomto víkendu startovat na dalším podniku WTA ve španělském Madridu. „Pokud bych se byla schopná dát dohromady, tak bych to zkusila. A když ne tam, tak potom mám turnaj v Římě a v Paříži," nastínila svůj nejbližší program.

Kristýna Plíšková tak bez boje postoupila do čtvrtfinále, ve kterém ji čeká vítězka utkání mezi Samanthou Stosurovou a Brazilkou Haddadovou Maiaovou.