Federer sehrál s Isnerem exhibiční utkání. Čtyřhru si zahrál i Bill Gates

- Jiří Vachtl

V americkém Seattlu se uskutečnilo další pokračování charitativní exhibice "Match for Africa". Roger Federer tentokrát vyzval Johna Isnera. Před samotným utkáním se odehrála ještě čtyřhra, do které se zapojil i americký miliardář Bill Gates. Výtěžek z celé akce šel na konto nadace Rogera Federera.

V americkém Seattlu se včera odehrálo již čtvrté pokračování exhibičního zápasu "Match for Africa". Výtěžek z celé akce jde, stejně jako v předchozích případech, na konto nadace Rogera Federera, která pomáhá právě dětem v jižní Africe. Sám Švýcar se již do Afriky několikrát vydal a osobně se účastnil otevírání školy, kterou tam postavila právě jeho nadace.

Švýcarská legenda tentokrát v exhibičním utkání vyzvala Johna Isnera. Diváci viděli během zápasu mnohu skvělých výměn. Federer se v jedné z nich blýskl povedeným tweenerem, po kterém zahrál vítězný prohoz. Celá aréna se rázem ocitla na nohou. 

 

Švýcarská legenda nakonec celé utkání vyhrála 6:4, 7:6(7), ale všem bylo jasné, že o výsledek v tomto zápase nešlo. Před samotným utkáním dvouhry se v KeyAreně uskutečnilo ještě utkání čtyřhry. Po boku Rogera Federera tam nastoupil spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates. K Johnu Isnerovi se pak přidal americký kytarista Mike McCready. Celá akce nakonec vynesla více než 2 miliony amerických dolarů, která tak pomohou dětem v Africe.