Pochvala od Navrátilové. Nemůžeme mluvit česky? přemítala Siniaková

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z FLORIDY: Před zápasem odvážně hlásila: „Ukážu, co ve mně je!“ Tenhle slib pak Kateřina Siniaková beze zbytku splnila, když na Floridě nedala šanci domácí naději Shelby Rogersové a srovnala semifinále na 1:1. Po utkání ji chválila i legendární Martina Navrátilová, která dvacetiletou Češku překvapila rozhovorem přímo na kurtu.

V průběhu zápasu Markéty Vondroušové s Coco Vandewegheovou se odešla Siniaková připravit do šatny. Neúspěšný boj své mladší parťačky sledovala na obrazovce a u televizního komentáře přemítala: „Odkud já ten hlas znám?“

No jasně, Martina Navrátilová! Šedesátiletá legenda komentující fedcupové semifinále pro Tennis Channel pak po výhře Siniakové (6:3, 6:3) dorazila přímo na kurt, kde mladou českou hvězdu a mikrofonem zpovídala. „Trochu mě to zaskočilo, setkání s takovou legendou je vždycky příjemné,“ vyprávěla potom českým novinářům šťastná Siniaková, která byla z fedcupové vřavy lehce vyjukaná. Zkušenosti s velkým tenisem už sice má, tohle ale bylo jiné kafe.

„Hodně jsem se jí snažila rozumět, protože na stadionu byla pořád bouřlivá atmosféra. Navíc jsem se cítila trochu divně, když jsem věděla, že můžeme vlastně mluvit česky,“ vyprávěla příjemné pozápasové trable s osmnáctinásobnou grandslamovou vítězkou. Nakonec ale sdělila, co měla na srdci – že ji trápila nervozita, ale zároveň si užívala tíhu okamžiku.

MÁME NA TO PŘEKVAPIT

Za stavu 0:1 na zápasy to před domácím publikem nebylo lehké. Siniaková už si ale týmovou pozici vyzkoušela v juniorech a teď se ráda rozpomněla na to, jak se bojuje i za ostatní. Soupeřku Rogersovou, antukovou specialistku, proháněla od začátku po kurtu a trápila ji údery všeho druhu. Právě za pestrost hry ji Navrátilová chválila.

„Pomohlo mi brzké vedení 3:0. Snažila jsem se ji udržet co nejdéle v teple na kurtu a trápit ji kraťasy. Jsem celodvorcová hráčka a to je moje výhoda. Obzvláště na antuce toho dokážu hodně uběhat a umím hrát dlouhé výměny,“ popsala Siniaková v kostce, čím soupeřku ubíjela.

Rogersová měla několik světlejších chvilek, bojovná blondýnka z Hradce Králové se ale držela vítězné cesty. Za chvíli bylo vymalováno a Češky si tak díky Siniakové udržely reálnou naději na vítězství ve víkendovém semifinále. Ještě blíže k němu mohou být v neděli, kdy se dvacetiletá Siniaková potká v souboji jedniček s Coco Vandewegheovou.

Pokud by se Češce podařilo domácí favoritku zaskočit, měl by tým Petra Pály mečbol. O taktice na urostlou Američanku Siniaková určitě prohodí pár slov i s Markétou Vondroušovou, která Vandewegheové podlehla 1:6 a 4:6. „Maky byla na začátku nervozní, ve druhém setu se ale dostala do hry a kladla odpor. Nevyšlo to o pár míčků,“ hodnotila Siniaková zápas Vondroušové.

„Moje taktika bude co nejdéle ji udržet na kurtu, rozběhat ji a využit moji hru. Ona to pálí rychle, ale tím víc toho taky může zkazit,“ přemítala o nedělní soupeřce. V hlavě má nejenom touhu dokázat světu své schopnosti, ale hlavně umlčet pochybovače. „Lidi říkají, že se od nás moc nečeká. Já jsem bojovnice, takže udělám všechno pro to, abychom překvapily. Myslím, že na to máme,“ zakončila energická Siniaková.

Její zápas proti Coco Vandewegheové začíná v neděli v 17:00 českého času.