VIDEO Z FLORIDY: Kdo neskáče, není Čech! V Americe se fandí našim tenistkám

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z FLORIDY: České tenistky možná budou překvapené, jaká podpora je na Floridě čeká. Už od ranních hodin totiž kolem centrálního dvorce krouží skupinky českých fanoušků. Někteří z nich se na Floridě usadili už před desítkami let, na rodnou zemi ale nezapomněli.

Zatímco na centrálním kurtu se rozehrává česká naděje Markéta Vondroušová s Kateřinou Siniakovou, před stadionem se objevují první české vlajky. V červených tričkách dorazili usedlíci z Floridy, kteří ani na chvíli nebudou váhat podpořit naše teniskty proti domácím favoritkám.

Netrvá dlouho a červená skupinka se dává dohromady s partou výjezdníků přímo z Česka. Ti si dokonce navrhli a pořídili vlastní fedcupová trička. „V práci jsme si vzali dovolenou. Řekli jsme si, proč se sem nepodívat. Spojíme to pak se dvěma dny v New Yorku a potom zpátky domů! Jezdíme celkem často. Byli jsme třeba loni ve Štrasburku,“ vypráví vůdce skupiny z Plzeňska.

Oba tábory pak za chvíli už svorně nacvičují tradiční české pokřiky. „Kdo neskáče, není Čech!,“ nese se areálem floridského Saddlebrook Resortu. Po fotografii s právě trénující Kristýnou Plíškovou a Denisou Allertovou fanoušci pomalu vyráží na stadion. Stejně jako zbytek národa doufají, že Češky Američankám vypálí rybník.